Bouzy Wijnbar 2015

De kaart, de hapjes, het interieur, alles klopt aan deze zaak, maar het leukste is het enthousiasme van de jonge eigenaren. Zij vertegenwoordigen een nieuwe generatie wijnliefhebbers’, lees je terug in het juryrapport over Bouzy Wine & Food. Wijnbar Bouzy kan 2016 niet beter beginnen. Na 5.187 stemmen en 12 jurybezoeken is eind december bekend gemaakt welke wine bar zich Wine Bar of the Year 2015 mag noemen.

De twaalf genomineerde wine bars waren naar Wijncafé Lefebvre in Utrecht afgereisd om daar, na een masterclass van iFavine en Royal Leerdam, te horen wie de felbegeerde prijs mee naar huis mocht nemen. Bouzy Wine & Food kwam als winnaar uit de bus, op de voet gevolgd door VinVin uit Utrecht en Bubbles & Wines uit Amsterdam.

Van 28 oktober tot 28 november kon iedereen in Nederland stemmen op zijn of haar favoriete wine bar. De belangstelling was overdonderend; meer dan 5.000 mensen brachten hun stem uit. Ook de vakjury had dit jaar een vinger in de pap bij het samenstellen van de lijst. Zij mochten twee ‘wild cards’ uitdelen. Op 9 en 10 december is de vakjury, onder leiding van WINELIFE hoofdredacteur Sharon van Lokhorst, het hele land doorgereden om alle genomineerde bars te bezoeken. Hun conclusie; de lat lag extreem hoog dit jaar!

De winnaar(s)

Deze terechte winnaar is pas een half jaar open maar wist de jury unaniem te overdonderen. Naast Bouzy vielen ook Bubbles & Wines en VinVin in de prijzen. Bubbles & Wines werd geprezen om de fantastische wijnkaart en overduidelijke expertise als ‘oude rot’ in het vak. Al meer dan tien jaar is Bubbles & Wines in het centrum van Amsterdam een begrip. Bij VinVin moet je zijn voor de meest gepassioneerde eigenaar van Nederland. De dertig jarige ‘jongen’ vertelt met zo veel enthousiasme en kennis over zijn wijnen dat de vakjury voor hem een speciale prijs in het leven heeft geroepen, namelijk de ‘passie’ prijs.

Wine-bars.nl is een initiatief van PR en communicatiebureau Pitch PR en New Zealand Wines. De website is opgericht om in te spelen op het snel groeiende wine bar aanbod. Met behulp van de website kan elke liefhebber, ook in een vreemde stad, meteen achterhalen waar de beste wine bars gevestigd zijn. Op dit moment zijn er al meer dan 120 wine bars bij de website aangesloten.

Bron: persbericht


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl