Van der Valk zorghotel?

Het Van der Valk Hotel in Tiel opent een verpleegafdeling van zestig kamers met gediplomeerde verpleegkundigen. Dit is de eerste van zijn soort in Nederland. Het hotel heeft een etage ingericht voor de zorg aan uitbehandelde ziekenhuispatiënten die nog niet in staat zijn om zelfstandig thuis te herstellen, meldt de NOS. In het Van der Valk Care Arrangement staat de verpleging, die wordt aangeboden in samenwerking met Stichting Servicepunt Thuiswonen, dag en nacht klaar. Ook andere paramedici als fysiotherapeuten, ergotherapeuten en podologen, staan ter beschikking.

De verwachting is dat vooral ouderen gebruik gaan maken van de faciliteiten. Maar de service is ook geschikt voor chronisch zieken die op vakantie willen, patiënten die net uit het ziekenhuis komen en nog niet zelfredzaam zijn, of mantelzorgers die op adem moeten komen. De verpleegafdeling bevindt zich momenteel in de nieuwbouwtoren. Het nieuwe concept wordt, zodra de kamers zijn gerenoveerd, aangeboden in de laagbouw van het Tielse hotel.

Zorghotels

De zorgbranche zegt verrast te zijn door het initiatief. “Er zijn wel meer zorghotels. Maar dat de hotellerie er een opzet, is nieuw. Meestal doen zorgorganisaties dat”, zegt Monica Brouwer van ActiZ in het AD.

Uit de folder van Van der Valk Care blijkt dat een etmaal zorg 245 euro gaat kosten voor een eenpersoonskamer. Afhankelijk van het verzekeringspakket en de polisvoorwaarden worden deze kosten geheel of gedeeltelijk vergoed.

Bron: gastvrijezorg.nl


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl