brouwerskolkje

Brouwerskolkje ook naar Amsterdam

 

moshikNa Ron Blaauw verhuist nu ook tweesterrenrestaurant ’t Brouwerskolkje naar Amsterdam. Moshik en Els Roth willen daar hun ambities waarmaken. Naast een derde ster wil de chef zijn naam uitbouwen tot het wereldmerk &moshik. ‘De exacte locatie kan ik nog niet bekend maken. We zijn met een aantal locaties bezig en zitten in de afrondende fase’, laat een woordvoerder van &samhoud in Utrecht weten. &samhoud is sinds begin 2011 de nieuwe partner van Els en Moshik Roth.

Als reden voor de verhuizing naar de Nederlandse hoofdstad, noemt de woordvoerder de ambities van de tweesterrenkok om door te groeien naar drie sterren. Het in juni 2012 te openen bedrijf zal meer zijn dan een restaurant. ‘Het wordt een plek van verbinding, met een lounge, bar, een groot café en een sterrenrestaurant.’ Het gezamenlijke, nieuwe concept van het echtpaar Roth en Samhoud gaat verder onder de naam &moshik. Doel is om de naam van de tweesterrenchef tot een wereldmerk uit te bouwen. Daartoe laat hij deze naam registeren. Aan de merkregistratie en de samenwerking met &samhoud is een hoger doel verbonden. Moshik Roth: ‘Ik wil de beste kok ter wereld worden.’ Roth wil een plaats op de bekende lijst van werelds beste restaurants van San Pellegrino. ‘Om mijn doel te bereiken zal ik veel moeten reizen. Moshik moet een bekende naam in de wereld worden’, laat de tweesterrenchef weten.

&samhoud heeft voor vijftig procent belangen in het &moshik. ‘Ik vind het geen probleem. Het is een positieve verandering. Ik kijk niet naar wat ik geef maar wat ik en Els er voor terugkrijgen’, vindt de sterrenchef. ‘De naam blijft van ons. We houden 50 procent. Zonder mij is er geen bedrijf.’

Bron: www.missethoreca.nl


Rubriek(en):
Culinair

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl