Chileense wijnen in Casa 400

Het proefseizoen is weer begonnen met afgelopen maandag de Dranken Expo in Houten en de Perswijn champagneproeverij in het Amstelhotel. Komende maandag komt Patrick Bongard, wijnmaker van Castel, een masterclass geven en trapt Melman Communications af met een proeverij met Chileense wijnen. Hierna volgt het persbericht wat zij hierover verspreidde.

Op maandag 12 september organiseert Melman Communications in opdracht van Wines of Chile een proeverij van Chileense wijnen in Amsterdam. De proeverij wordt georganiseerd in Hotel Casa 400 en is toegankelijk voor wijnhandel, pers en horeca. Zo’n 26 wijnproducenten zullen acte de présence geven, enkelen daarvan zijn nog op zoek naar een importeur in Nederland.

Masterclass

In de ochtend wordt een masterclass georganiseerd getiteld ‘De Mapuche Matrix’, verzorgd door Master of Wine Cees van Casteren. In deze presentatie zal Van Casteren toelichten waarom hij ervan overtuigd is dat Chili hét wijnland van de toekomst is. Daarnaast zal hij de belangrijkste terroirs van Chili toelichten en plaatsen in de matrix-structuur van het land. Dit alles wordt geïllustreerd aan de hand van wijnen van de aanwezige producenten.

Aanwezige producenten

Anakena, Aresti, Bisquertt, Casa Silva, Casas del Bosque, Casas del Toqui, Santa Inez, Emiliana, J.Bouchon, Maola, Marchigue, Montes, Montgras, Morande, Perez Cruz, Santa Ema, Santa Rita, Siegel, Tabalí, Terranoble, Valdivieso, Valle Frio, Ventisquero, Veramonte, El Principal, Odfjell.

Aanmelden Aanmelden voor de proeverij kan uitsluitend via e-mail of via het inschrijfformulier op internet. Voor het openen van het inschrijfformulier, ga naar www.melman-communications.nl/chili

Adres en tijdsplanning Locatie: Hotel Casa 400, Eerste Ringdijkstraat 4, Amsterdam.

Tijdsplanning: 12.00 – 13.00 uur: Masterclass Cees van Casteren MW

13.00 – 18.00 uur: Doorlopende wijnproeverij


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl