Chili proeverij 2014

Chili proeverij op 8 september

Chili kleinProChile, het Export Promotie Bureau van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Chili, nodigt wine-professionals van harte uit op de jaarlijkse proeverij van Chileense wijnen op 8 september a.s.. De proeverij is onderdeel van de Dranken Pakket Expo en bezoekers aan de Chileense proeverij hebben met hun badge kosteloos toegang tot deze beurs.


Van 10.00 tot 18.00 uur zijn wijnhandel, pers en horeca van harte welkom. Tussen de middag is er een gratis lunch gelegenheid op de beursvloer.

In de ochtend wordt er een masterclass georganiseerd getiteld ‘Het nieuwe Chili: Duurzaamheid, Innovatie en Biologische wijnen’. Deze masterclass wordt gegeven door Alvaro Arriagada van Wines of Chile en Noelia Orts, wijnmaakster bij Emiliana.

Chili is ‘s werelds 4e grootste wijnexporteur van gebottelde wijn, na Spanje, Italië en Frankrijk. In 2013 heeft Chili 28.438.713 liter gebottelde wijn naar Nederland geëxporteerd met een waarde van € 67.186.559,873. Dit betekent een daling in volume van 3,22% en een groei in waarde van 0,91% ten opzichte van 2012. Hiermee bereikt Chili een toename van de afzet van Chileense wijnen in de hogere prijsklassen op de Nederlandse markt.

Tijdens de proeverij zullen meer dan 100 wijnen te proeven zijn, van meer dan 15 producenten uit de verschillende wijnregio’s van Chili.


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl