Austrian Wine tasting

Austrian Wine tasting maandag 8 september

 

Ontmoeten, leren, zien, ruiken en natuurlijk proeven. Op maandag 8 september 2014 vindt er in het Beatrix Theater in Utrecht een grote proeverij annex wijnbeurs plaats van wijnen uit Oostenrijk. Tijdens dit evenement worden er meer dan 460 Oostenrijkse wijnen gepresenteerd, van in totaal 82 wijnproducenten. Hiermee worden de 16 wijnregio’s die Oostenrijk kent goed vertegenwoordigd.

De proeverij wordt georganiseerd voor wijnprofessionals, importeurs en pers en duurt van 13.00 tot 18.00 uur, de toegang is gratis. Dit regelmatig terugkerende evenement in Nederland, wordt georganiseerd door de Austrian Wine Marketing Board (AWMB) en Advantage Austria, Ambassade van Oostenrijk, Handelsafdeling, http://www.advantageaustria.org/nl.

Tijdens de proeverij op 8 september hebben wijnprofessionals, importeurs en pers de mogelijkheid om kennis te maken met de kwalitatief uitstekende wijnen uit dit groeiende wijnland. Een paar highlights van deze dag:

– Vijftig aanwezige wijnproducenten die meerdere uiteenlopende wijnen laten proeven
– Er zijn producenten aanwezig die nog een importeur in Nederland zoeken
– Er zijn 17 wijnimporteurs met Oostenrijkse wijnen voor de Nederlandse markt aanwezig

 

Bekijk hier een overzicht van de deelnemende wijnproducenten.

 

Deelname / inschrijven
De proeverij vindt plaats op maandag 8 september in het Beatrix Theater in Utrecht. De proeverij start om 13.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Toegang is gedurende de hele middag mogelijk. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden of door een email te sturen naar info@pitchpr.nl.

 

Over Austrian Wines
Oostenrijk heeft als wijnland de laatste jaren een opmerkelijk snel groeiende, goede reputatie opgebouwd. De Oostenrijkse wijnwetgeving is een van de strengste ter wereld. Dit is dan ook een van de redenen, dat de kwaliteit van de wijnen in twintig jaar zo enorm is gestegen. De wijnen uit Oostenrijk vertegenwoordigen een opmerkelijk brede range in druivenrassen en stijlen. Een gevarieerd aanbod van frisse en lichte wijnen tot serieuze ‘Réserves’. Naast de bekende en populaire witte Grüner Veltliner en de prachtige rode Zweigelt maar ook Blaufränkisch biedt het land nog vele bekende en minder bekende druivenrassen. Daarnaast wordt Oostenrijk steeds meer gewaardeerd om zijn mousserende wijnen en niet in de laatste plaats zijn dessertwijnen, sommige hiervan worden beoordeeld als absolute wereldtop. In totaal produceren ongeveer 20.000 wijnhuizen samen gemiddeld 2,5 miljoen hectoliter wijn per jaar. De laatste jaren wint het relatief kleine wijnland steeds meer terrein ten opzichte van andere grote wijnlanden. De traditionele Oostenrijkse wijnhuizen zijn voornamelijk familiebedrijven die al generaties lang met veel toewijding wijnen van uitstekende kwaliteit produceren. Naast deze gevestigde orde is de laatste jaren een nieuwe generatie wijnmakers opgestaan. Deze zijn goed zijn opgeleid en investeren veel in innovatie en de beste vinificatie technieken.

Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl