Provence | Domaine de la Rouvière

Vandaag zetten we Domaine de la Rouvière in het zonnetje. Naast een zachte crèmig rosé die gebotteld is in een ‘gebubbelde’ fles, een fles met een werkje erin, maken zij een witte wijn in een identieke fles, een mousserende witte & rosé in een champagnefles met een werkje erin én een hele soepele rode wijn.

Provence

De Provence is één van de oudste wijngebieden ter wereld. De Phoeniciërs dan wel de Phocaeërs hebben de wijnstok hier geïntroduceerd. De Romeinen veroverden rond 200 v.Chr. het gebied en noemden het Provincia Romana. Het gebied kent vele druivenrassen en terroirs, maar de kalkhoudende klei overheerst én op druivengebied de grenache, syrah, tibouren, rolle en vermentino, om er maar enkele te noemen.  Er zijn meerdere appellations – Coteaux de Varois bijvoorbeeld, maar Côtes de Provence is de meest bekende.

De la Rouvière

De naam van het wijnhuis komt voort uit de oude Eiken – Rouves – rondom het wijnhuis. De vijfde generatie staat nu aan het roer bij De la Rouvière. Het Domaine is 122 hectares groot en de wijngaarden beslaan 44 hectares. De la Rouvière ligt op een uurtje van St. Tropez, 40 hectares liggen in AOP Côtes de Provence en 4 in een van de vier prestigieuze terroirs van de Provence: Pierrefeu.

Provence is een prachtstreek met 300 dagen zon per jaar. De la Rouvière geniet daarnaast van een microklimaat op een hoogte van 250 meter beschermd door de heuvels erom heen. De mistral blaast de wijngaarden schoon en voorkomt vocht en ziekten. Het land is steenachtig en slaat het overdag de warmte op die het in de nacht weer uitstraalt. Dit geeft een optimale rijpheid.

In het kort: verleidelijke Côtes de Provence-wijnen. De rosé is licht zalmroze van kleur en met sappig rood fruit. Gebotteld in een bijzondere fles, die hem een extra luxe uitstraling geeft.

De witte Rouvière van o.a. rolle is zacht en crèmig, een heerlijke wijn. De rode wijn is van grenache, cinsaut en mourvedre en ongelofelijk soepel. Deze kun je drinken als rode borrelwijn en hij staat ook zijn mannetje aan de dis.

De mousserende Rouvière wit en rosé zijn beide licht, fruitig en vrolijk, die kun je altijd drinken! Gemaakt met de methode charmat, dus met een pittige bubbel.

 

ChvZ

De wijnen van Domaine de La Rouvière zijn online beschikbaar bij Vanouds de Zwaan voor zowel de consument als de geïnteresseerde restaurateur.

 

 

 

 


Rubriek(en):
Wijn

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl