LFE & Intense Wines | Slaan handen ineen

Intense Wines B.V. (IW) en Groupe LFE B.V. (LFE) gaan een samenwerking aan in de Nederlandse retail markt, met als doel om het aandeel wijnen met een duurzaam karakter significant te laten groeien. De afgelopen 15 jaar heeft Intense Wines een portfolio van duurzame en Fairtrade wijnen ontwikkeld en in (voornamelijk) de Nederlandse markt gezet.

De missie van IW is om meer invloed te hebben op de gehele (waarde)keten van wijnen om zo duurzaamheid en sociale impact te kunnen monitoren en borgen. Vandaar ook de keuze van eigenaresse Janneke Rutten om onder andere mede-eigenaar en directeur te worden van een prachtig wijnlandgoed in Zuid-Afrika (Schoone Oordt Wines) alsook het initiatief om een stichting op te richten voor de kinderen van de wijngemeenschap waar zij mee werken (#2blossomfoundation). Door deze impact gedreven insteek maken zij dan ook al jaren de wijnwereld een beetje duurzamer en mooier en zijn ze er trots op dat in 2022 de B Corp status is verworven.

Om zich te kunnen focussen op het verder creëren en produceren van nieuwe wijnen en wijnconcepten met een duurzaam karakter (hetzij klimatologisch, biologisch en/ of sociaal) is zij op zoek gegaan naar de juiste partner binnen de Nederlandse retail.

Janneke Rutten, eigenaar van Intense Wines: “Ik ben op zoek gegaan naar een partner met een sterk verkoop-/distributienetwerk in de Nederlandse retailmarkt, een goede logistieke operatie en de juiste certificeringen. Maar nog belangrijker, het moest een partner zijn waar een sterke overtuiging bestaat in mijn missie en een eigen ambitie om de wijnmarkt te helpen verduurzamen. Ik ben blij dat ik deze partner heb gevonden in LFE. Door deze samenwerking kan ik me verder toeleggen op creatie en productie van nieuwe mooie duurzame wijnen en wijnconcepten en deze wereldwijd uitrollen”.

Mark Verwer, Commercieel Directeur van LFE voegt toe: “Het is de ambitie van LFE, vastgelegd als één van de vier pilaren van onze MVO-strategie, om de wijn consumptie te helpen verduurzamen. Intense Wines is een toonaangevend bedrijf als het gaat om duurzame wijnen. Janneke is de drijvende kracht geweest achter veel initiatieven die iets moois toevoegen aan de wijn categorie. Projecten bijvoorbeeld die bijdragen aan het welzijn van mensen in het land van oorsprong, zoals Zuid-Afrika. Iets waar wij bij LFE ook warm voor lopen. Wij zijn trots dat Intense Wines heeft gekozen voor een partnership met ons en hopen hiermee samen de duurzame wijn business verder te kunnen laten groeien”.

Inmiddels zijn IW en LFE in overleg met alle betrokken Nederlandse retail partners om de overgang in detail te plannen en te implementeren.

bron: pb

 


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl