Doof proeven!

Niet blind maar ‘doof’ proeven

 

koptelefoonHorecagroothandel Kweker organiseert op de wereld Markt op de Horecava op woensdag 11 en donderdag 12 januari twee ‘dove’ wijnproeverijen. Zes dappere wine professionals nemen deel aan deze bijzondere proeverijen op de beursvloer van Markt. Ze zullen om half drie niet blind maar doof wijnproeven: dat wil zeggen dat ze een koptelefoon op krijgen tijdens het proeven. Daarna zullen de proevers elk afzonderlijk vertellen wat ze proeven. Ze horen niet van elkaar wat ze zeggen.

 

De opzet is vergelijkbaar met het televisieprogramma ‘Wie van de drie’, waarbij panelleden ook muziek op een koptelefoon krijgen en elkaar niet horen. Jaap Sloof, culinair adviseur van Kweker, leidt de proeverij. Idee is om te kijken in hoeverre de wijnmeningen overeenstemmen dan wel verschillen. De neiging tot napraten is ook bij wijnproevers niet onbekend en dat is nu niet mogelijk.

 

Bij de eerste ‘dove’ wijnproeverij op woensdag 11 januari gaan Harold Hamersma, wijnproever Petra Possel en wijninkoper Cisca Breedijk de uitdaging aan. Donderdag 12 januari is het de beurt aan Cuno Van ’t Hoff, wijnschrijver, Charlotte van Zummeren, hoofdredacteur van Winebusiness.nl en wijnjournalist en Sharon van Minden, hoofdredacteur van het consumentenwijnblad Winelife.

 

Bron: persbericht De Kweker, missethoreca.nl

 

 


Rubriek(en):
Archief

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl