Slot WP 2012

Wine Professional 2012 was succes

 

wineprofessional 028kleinDiverse factoren hebben dit jaar geleid tot een grotere tevredenheid bij exposanten en bezoekers van Wine Professional. Zo is het bezoekersbeleid verder aangescherpt, wat resulteerde in een nog groter percentage van serieuze professionals onder de bezoekers. Een betere verdeling van de toegangskaarten leidde bovendien tot meer spreiding van de bezoekers over de drie beursdagen, waardoor er ook op de doorgaans zeer drukke maandag meer bewegingsruimte in de gangpaden op de beursvloer was.

Dat laatste werd mede bewerkstelligd door de invoering van exposanten-booths, die de presentatietafels van de vorige edities vervingen. De booths zorgden niet alleen voor meer loopruimte, maar droegen ook bij aan een verdere verfraaiing van de uitstraling van de vakbeurs. Last but not least Mobiel Proeven: de proeverijen die diverse exposanten onder deze noemer in of bij hun eigen stand organiseerden maakten dat er overal op de beursvloer activiteiten te beleven vielen; nog meer interactiviteit en dynamiek was het resultaat.

 

Een feestelijke Grand Finale in het GaultMillau Theater, met in de hoofdrollen Joop Braakhekke en zijn team en de prachtige Châteauneufs van Château Rayas, vormde de afsluiting van een zeer geslaagde 10e editie van Wine Professional. Crisis of geen crisis, de jaarlijkse vakbeurs in de Amsterdam RAI werd als altijd zeer druk bezocht door horecaprofessionals uit het hele land.

 

Net als de eerste twee dagen stonden de beide kooktheaters ook op woensdag weer bol van de gevarieerde en boeiende activiteiten. Zo presenteerde het jubilerende P. de Bruijn Wijnkopers (240 jaar jong!) een uitmuntende serie Meursaults, waarbij SVH Meesterkok Lucas Rive van De Bokkedoorns de culinaire invulling met verve voor zijn rekening nam. Roger Rassin van La Rive bereidde enkele smakelijke gerechten bij de verfijnde Loirewijnen van Jacky Blot (Vouvray, Montlouis, Bourgueil) en Thierry Michon (Domaine Saint Nicolas) die geïmporteerd worden door Vinites.

 

Behalve wijn, afkomstig uit klassieke en minder bekende wijnlanden, kregen ook uiteenlopende fine food-producten de nodige aandacht. Zo presenteerde Mohsine Korich van Aagje Deken een aantal gerechten waarin diverse, i.s.m. Vanilla Venture ontwikkelde varianten op het kruidenmengsel râs al hânout waren verwerkt. Minstens even interessant was de masterclass van de gelauwerde patissier Arthur Teytel.

 

En wat fine food betreft, inmiddels is The Wine & Food Association gestart met de voorbereidingen voor de tweede editie van Fine Food Professional, de tegenhanger van Wine Professional die komend najaar zal plaatsvinden.

 

Foto: Floris Lemstra van Chateau Canet

 


Rubriek(en):
Culinair

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl