Drinks & Gifts Krommenie

Slijterij Drinks & Gifts

 

Drinks 005Ze is actief op Facebook, zo kwam deze slijterij in beeld. Jolanda Buhrs zit al ruim zestien jaar in de slijterijbusiness, ze is vinoloog en liquorist. Eerst tien jaar via Vinifrance, een keten die is overgenomen door de Mitra en later met een eigen zaak. En dat is nu slijterij Drinks & Gifts, gevestigd op de Heiligeweg in Krommenie. Deze zaak is al twee jaar hoog geëindigd in de nationale slijterijverkiezing en dat is bijzonder voor een ‘stand-alone ’zaak. Via een van haar posts op Facebook stuurt ze twee proefflessen toe.

Hier blijkt meteen de persoonlijke interesse van Burhs . De Portugese wijn heeft ze zelf geblend en op het label staat haar naam. Het is de Quinta Alorna Special Blend. Deze wijn is een Vinho Regional de Tejo, een wijnstreek in het midden van Portugal. De wijn heeft 3 maanden houtrijping. Een mooie volle rijke rode wijn met een rood fruitmandje en frisse zuren. Deze wijn is supersappig en de tannines dienen de goede zaak: het glas heeft body. Druivensoorten: Castelao 10%, Tinta Roriz 35%, Syrah 30%, Alicante Bouschet 10%, Touriga Nacional15%. Deze wijn kost 8 Euro, een aanrader.

De andere wijn lijkt met her en der de Duitse taal voor onze oosterburen bestemd, maar gelukkig is een partijtje in Nederland achtergebleven. La Grande Albarone, een Vino rosso d’Italia, is een Amarone-achtige wijn. Deze wijn is gemaakt van 4 druivensoorten: primitivo, cabernet, merlot en tereldego met deels ingedroogde druiven en een aantal maanden houtrijping. Gebotteld in Bourgognefles met een wapen op de hals. Ziet er goed uit. Een perfecte wijn voor deze tijd van het jaar. Warm, vol, zwoel en rijk. Tien Euro is niet veel voor zo’n wijn.

Drinks 002De dag voor Sinterklaas bezoek ik de winkel. De zaak is afgeladen met Sinterklaas en kerstgeschenken en het is een va-et-vient van mensen die Jolanda persoonlijk advies vragen. Wijn is hier onderdeel van een breder geheel met veel spirits en speciaalbieren met alcoholpercentages om u tegen te zeggen. De wijnen beslaan de meest belangrijke herkomstgebieden van de wereld. Drinks & Gifts is echte slijterij, voor elk wat wils.

De invloed van sociale media groeit, maar de persoonlijke touch van Jolanda Buhrs lijkt minstens zo belangrijk. Laatste vraag aan Jolanda is hoe ze alle reacties op Facebook beantwoordt? ‘Nou dat valt wel mee. Ik krijg een piep op m’n telefoon en een antwoord is zo gedaan’.

Charlotte van Zummeren

Slijterij Drinks & Gifts – Jolanda Buhrs
Heiligeweg 15A
1561 DD Krommenie
Tel: 075-6405179
www.drinks-gifts.nl


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl