Casa Silva Winery of the Year

Casa Silva Chileens wijnproducent 2013


Casa SilvaCasa Silva, wijnproducent uit Colchaqua, is zeer blij met de titel Winery of the Year 2013, niet in het minst omdat deze erkend is door de Vereniging Chileense wijn en Wines of Chile. President van Casa Silva, Mario Silva Cifuentes, en CEO, Mario Pablo Silva ontvingen de onderscheiding van René Araneda, president van Wines of Chile, en Luis Mayol, de Chileense Minister van Landbouw, op 28 november op een druk bezocht Wijn gala-event in Casas lo Matta. Alle leden van de familie Silva en het Casa Silva team waren aanwezig, evenals de overheidsinstanties en zelfs minister van Buitenlandse Zaken Alfredo Moreno en minister van Arbeid, Juan Carlos Jobert.

 

De winnaar van de Wine Producer of the Year wordt bepaald door een gedetailleerde analyse van een aantal criteria, waaronder internationale onderscheidingen, consistentie, streven naar duurzaamheid, ondersteunen van wijntoerisme, prestaties in export, merkimago en de bijdrage aan onderzoek en ontwikkeling.


Mario Pablo Silva sprak zichtbaar gelukkig een paar woorden van dank voor deze belangrijke prijs, waar hij wees op de liefde voor Colchagua en het belang van familie bij Casa Silva. Hij vond het bijzonder om deze award te mogen ontvangen vanuit de wijnindustrie, waaraan hij zei nog meer waarde aan te hechten. Hij bedankte zijn team van Casa Silva, zijn familie en zijn voorouders en erkende dat zichzelf nog hogere doelen voor de komende jaren zullen stellen, ‘dat zal resulteren in de permanente zoektocht naar kwaliteitswijnen die hun eigen land vertegenwoordigen en hun eigen stijl en kenmerken hebben’.

Naast de kwaliteit van de wijnen, zijn er verschillende projecten die kunnen worden toegeschreven aan Casa Silva’s recente onderscheiding. Met hun 100% duurzaam gecertificeerde wijngaarden heeft Casa Silva hun wijngrenzen uitgebreid. Van het koele kustgebied Paredones tot aan de uitlopers van het Andes-gebergte in de Colchagua Valley.
Inmiddels hebben zij ook uitgebreid naar het zuiden van Chili waar zij een nieuwe appellatie hebben gecreëerd: de Zuidelijke regio. Dankzij het werk van de familie Silva met hun Lago Ranco boutique project, heeft Chileens Patagonië nu de meest zuidelijke wijngaarden van het land.

De grenzen van Casa Silva zijn niet alleen in hectare land uitgebreid, maar ook in de richting van onderzoek. Casa Silva startte haar eerste Carmenère kloningsproject, dat het bestaan ​​van ten minste twee genetisch verschillende klonen reeds bewezen heeft. Carmenère is niet alleen een kenmerkend druivenras voor Chili, maar ook voor Casa Silva: een ras dat grote erkenning heeft verdiend, met name voor hun wijnen afkomstig van de Los Lingues wijngaard in de Andes regio van de Colchagua Valley.

Casa Silva is 100% betrokken bij de Chileense wijnindustrie en draagt ​​bij aan haar imago door zijn uitstekende toeristische voorzieningen, die niet alleen voor nationale en internationale bezoekers bedoeld zijn, maar ook om een scala aan andere recreatieve activiteiten aan te bieden, zoals het houden van seminars, vergaderingen die ten goede komen aan de ontwikkeling van Wines of Chile.

Bron: persbericht


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl