Ecole Lute

Voeiend betoog uit Bordeaux

 

civb 001‘I am living in the area for almost twenty years now’. Wendy Narby is deze maandag in Oudekerk aan de Amstel en geeft op uit uitnodiging van Sopexa een lezing over Bordeaux. Nu valt er het nodige over Bordeaux te vertellen, make your pick. Wendy Narby beperkt haar verhaal bewust tot dingen die er nu toe doen zoals de toenemende medewerking van wijnbouwers aan energie-arm of CO2 neutraal werken en de tendens om meer ‘fruitdriven’ wijn te maken. ‘I don’t want to bore them with technical and appallations stuff’.

Nu we daar toch over hebben, hoeveel A.O.C.’s of A.O.P.’s heeft Bordeaux nu eigenlijk, dat aantal is nogal aan verandering onderhevig? ‘You are absolutely right. Now we have 60, it was 64 en it has been for a couple of weeks 58, but I don’t know at this moment where the end will be’. Narby is docente aan de Ecole du Vin en heeft een eigen bedrijf als consultant, docent, journalist en reisbegeleidster (insidertasting.com). Ze loodst het 35-koppige gezelschap met plezier en aandacht door haar verhaal heen, het gezelschap was overduidelijk enthousiast. Peter Lute van het gelijknamige restaurant en z’n staf onder leiding van Bianca van den Berg serveerden bij de proeverij van de witte, rode, zoete en Cru Bordeaux verrukkelijke gerechtjes waaronder scheermesjes, een hazepeper die op de tong smolt, mals runderfilet en mandarijnencrème. Wendy Narby vertrok dezelfde avond weer naar Bordeaux ‘I should come more often here, it is quite easy to reach by plane from Bordeaux’. En zo is het maar net, daar maken we omgekeerd ook graag gebruik van. Goed idee van Sopexa om Wendy Narby naar Nederland te halen, duidelijk een iniatief dat voor herhaling vatbaar is.

(ChvanZ)


Rubriek(en):
Culinair

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl