Lekker 2012 2

Lekker 2012: Zwetheul 2, Oud Sluis blijft nr. 1

 

1275641321sergio20herman2006Ook dit jaar is restaurant Oud Sluis in Sluis uitgeroepen tot Beste Restaurant van Nederland. Sergio Herman kookte zich met zijn team opnieuw naar de eerste plaats van de nationale Top-100 van Lekker. De Top-10 van Lekker 2012 werd vandaag bekendgemaakt tijdens een tour door Nederland waarbij de topkoks in eigen huis werden bezocht en gehuldigd. Lekker schrijft: ‘De passie, de innovatieve keuken, de onvermoeibare gedrevenheid en creativiteit van Oud Sluis, dit alles kent geen grenzen. Superchef Sergio Herman gáát maar door.

Zijn inzet grenst aan het onmogelijke, zijn zoektocht naar nieuwe smaken en texturen is eindeloos, zijn speelruimte onmetelijk. Het is genieten van een gastronomische hemel op aarde.’

 

De Zwetheul

De verrassing van dit jaar is De Zwethheul in Schipluiden op 2. Geduldig heeft Mario Ridder alle hindernissen genomen die hem van de Top-3 scheidde en nu is het zover. Op nummer 3 heeft Jonnie Boer met de Librije opnieuw laten zien dat hij bij de absolute top van Nederland hoort. De doorbraak van De Zwethheul zorgt voor nogal wat verschuivingen in de Top-10. Niet omdat er minder werd gekookt, integendeel. Het niveau is buitengewoon hoog, creatief en vaak overrompelend. Dit jaar telt de Top-10 één nieuwe naam: restaurant Da Vinci Maasbracht komt, na een jaar afwezigheid, opnieuw binnen op 9. Waarmee restaurant Boreas Heeze er net buiten valt, maar stevig staat op 12. Door de nieuwe nummer 2 zakt Inter Scaldes Kruiningen naar 4, De Leest Vaassen naar 5, Beluga Maastricht naar 6 en de Bokkedoorns Overveen naar 10.

 

Ranglijst Lekker 2012: www.lekker.nl 

 


Rubriek(en):
Culinair

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl