fine food beurs

Fine Food beurs voor professionals

 

fine-food-fair-efffDe Horecavakbeurs BBB en EFFF gaan vanaf 1 september nauw samenwerken met de The Wine & Food Association en de Horecava in Amsterdam. Vanuit één totaalvisie, maar met een specifieke aanpak, worden de foodbeurzen van MECC Maastricht en Amsterdam RAI vormgegeven. Opvallend daarbij is de vergaande samenwerking met The Wine & Food Association om onder een nieuwe naam middels een nieuwe formule een hoogwaardige en toonaangevende fine food – beurs voor professionals neer te zetten.

De samenwerking ging niet over één nacht ijs ‘De voordelen, en daarmee het alibi om vanuit één visie te acteren en organiseren, moeten beredeneerd zijn vanuit de markt. Vanuit een gemeenschappelijke visie de concepten en proposities van de individuele titels aanscherpen en tegelijkertijd verrijken, is het motto. Dit moet leiden tot een programmering die beter dan voorheen aansluit op de wensen en behoeften van de doelgroep. Zowel wat betreft informatie, inspiratie als innovatie. Vele voordelen zijn gevonden, vastgelegd en doorvertaald naar een sterk totaalconcept , aldus de uitgebreide formele toelichting van MECC directeur Hansen.

 

‘Deze nieuwe samenwerking biedt een ideale uitgangsbasis om met name op content te vernieuwen. De Horecava heeft de afgelopen jaren een revitalisering doorgemaakt en eenzelfde strategie staat gepland voor de BBB en EFFF’, aldus Joke van der Wijngaart. Naast de Horecava, VENUEZ en Bakkerij Dagen in Amsterdam RAI, krijgt zij nu ook de regierol in de herontwikkeling en organisatie van de foodbeurzen BBB en EFFF.

 

‘De samenwerking past in de benodigde consolidatie die ons kleine landje behoeft op het gebied van de nu te grote hoeveelheid aan „fine food‟ evenementen. Daarom is het goed dat MECC Maastricht, Amsterdam RAI en The Wine & Food Association hun krachten bundelen om één hoogwaardige en toonaangevende fine food-beurs voor professionals neer te zetten. Middels een nieuwe formule met aangescherpt concept moet deze beurs onder een andere naam vorm krijgen. The Wine & Food Association zal als vanouds zelfstandig de Wine Professional blijven organiseren gedurende de eerste drie dagen van Horecava in Amsterdam RAI. Voor The Wine & Food Association betekent de samenwerking een verdere uitbreiding van onze activiteiten op het gebied van fine food, zodat wij naast onze focus op wijnen nu het gehele spectrum binnen de gastronomie nog beter kunnen bedienen. Bovendien stelt het ons in staat om ook de zuidelijke regio van het land, met haar historisch nauw verbonden culinaire en gastronomische traditie, nog beter te bereiken. Op die manier kunnen wij nu in heel Nederland een perfecte match creëren tussen de vraag van de professionals in de topgastronomie en het aanbod van hun potentiële toeleveranciers’, aldus de korte toelichting van Jan van Lissum
Joke van der Wijngaart vult aan: ‘Hierbij staan gastronomie, restaurant design, wijn en spirits, productinnovatie en co-creatie centraal. Daarnaast zal programmering en actie meer dan ooit een centrale plek innemen; niet alleen op de beursvloer maar ook in de stad Maastricht. Het koppelen van een aantal prestigieuze bestaande eendaagse culinaire evenementen behoort tot de mogelijkheden.’
Door de samenwerking tussen MECC Maastricht en Amsterdam RAI ontstaat er één groot domein van foodbeurzen, te weten: Horecava, VENUEZ, BBB, EFFF en Bakkerij Dagen. The Wine & Food Association, organisator van o.a. de Wine Professional, is de ideale partner in dezen. Elke ondernemer in de foodservice industrie in Nederland kan zo het ultieme platform geboden worden.


Rubriek(en):
Culinair

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl