Gin & tonic

Gin & tonic: de complete gids

 

gin  tonicGin-tonic, dé longdrink van de jaren 80, is weer hot. Bars en restaurants presenteren tegenwoordig heuse ginmenu’s en Europees en internationaal is gin & tonic een must.. Welke tonic kies je bij welke gin? Dat is tegenwoordig een normale vraag, gintonic als bestelling alleen volstaat niet meer. Welke gin en welke tonic, that’s the question.

 

En welke kruiden passen daarbij in het glas? Komkommer of limoen, of geen van beide? Vanwaar deze heropleving? En wat is zijn geschiedenis? Alles komt aan bod in deze gin & tonic bijbel. Als je een ‘gelover’ bent, dan kan deze bijbel niet meer ontbreken in de thuisbar.

Met behulp van een zeer praktische indeling van de gins – classic, citrus, zoet, floraal en kruidig – en de tonics – neutraal, aromatisch en fruitig – wordt een uitweg geboden in het gin en tonic oerwoud. Er zijn veel gins waar een mens nog nooit van gehoord heeft. Meer dan 60 gins en 20 tonics worden tot in detail beschreven. Een ‘gincyclopedie’ aan het eind van het boek geeft een schematisch overzicht van alle gins die momenteel wereldwijd beschikbaar zijn en dat zijn er ettelijken. De redactie bezocht tot slot 12 vermaarde Europese ginbars. Gelukkig hebben wij in Nederland Pure C in Cadzand. Sergio Herman is een gintonic avantgardist pur sang met het verwerken van verse kruiden en specerijen. Tot slot bevat dit boek ook enkele originele gerechten en recepten in combinatie met gin-tonic. Als leuke extra: een handig bar-kaartje met een kruiskaart met alle gin-tonic combinaties.

Auteur: Frederic Du Bois, Isabel Boons
Illustrator: Emma Thyssen
Soort: Hardcover met illustraties
Taal: Nederlands
ISBN10: 9401412782
ISBN13: 9789401412780


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl