Het boek van Soof

De film Soof, gebaseerd op de columns van Sylvia Witteman in de Volkskrant, komt eraan!. Afgelopen weekend, tijdens het vriendinnenweekend van Telegraaf Vrouw blijlage, kregen geïnteresseerde dames een voorproefje. Een grote rol in zowel het boek Soof als de film Soof is weggelegd voor eten en drank. In de columns van Sylvia Witteman spelen wijn en andere alcoholica namelijk een grote rol.

De wijn in de film wordt gesponsord door Barton & Guestier. En B&G verklaart de komst van winebusiness.nl op deze workshop. Tijdens de workshop in de Eemhof – daar was het vriendinnenweekend – kregen ca. vijftig nieuwsgierige vrouwen drie glazen wijn te proeven van Barton & Guestier. Een Macon-Villages, een Côtes de Provence een een Bordeaux. Daarbij werden hapjes geserveerd die ook in het boek voorkomen. Edwin Raben hield deze dagen acht (sic!) keer een gloedvol basisbetoog over wijnen, welke de dames zoet aanhoorden. Temperaturen, opslagmethodes, kerstwijnen, druivensoorten etc. Raben sloeg niets over. Het belangrijkste wat hij de deelnemende dames meegaf, was het advies om eerst de wijn te proeven en dan pas te gaan koken. Het zgn. naar de wijn toekoken. Dan heb je nog de keuze om bij bijvoorbeeld steviger wijnen het vlees wat harder aan te braden. In Het boek van Soof staan naast ‘the best off’ columns van Sylvia Witteman, die werkelijk hilarisch zijn, praktische recepten voor grote groepen. De recepten moeten soms aan de hand van een boodschappenlijst gemaakt worden, maar kunnen ook restjes uit de kast bevatten. De volgende alinea’s over film en boek komen van de uitgever.

Inhoud boek: Marjolein Beumer (scenario) en Antoinette Beumer hebben zich door de columns van Sylvia Witteman laten inspireren tot Soof, een romantische komedie die op 12 december 2013 in première gaat. De cast bestaat o.a. uit Lies Visschedijk, Fedja van Huêt en Dan Karaty. Soof gaat over een vrouw die de veertig nadert en alles heeft wat ze ooit wilde: drie kinderen, een eigen cateringbedrijf, een lieve man en een mooi huis. Maar zoals mensen eigen is, vraagt ook zij zich op gegeven moment af of dit nou alles is. Zo nee, wat dan wél? En zo ja, is alles eigenlijk niet meer dan genoeg?

Ter gelegenheid van Soof verschijnt een cadeauboek over gezinsperikelen en wat daar zoal goed bij smaakt. Er ontploft weleens een zitzak, het kan voorkomen dat twaalf verhuis dozen een decennium onuitgepakt blijven en het ís nu eenmaal niet mogelijk het Afrika-project van school goed in te plannen. Maar daarom kun je nog wel lekker eten met het gezin en met ruime hand koken voor onverwacht bezoek. In dit boek staat hoe het moet.

Trailer film: http://www.youtube.com/watch?v=nD9-RU6plbU
Boek: Het boek van Soof
Auteur Sylvia Witteman
UitgeverNijgh & Van Ditmar
ISBN9789038898322
Bindwijze Paperback
Publicatiedatum November 2013
Aantal pagina’s: 184

www.barton-guestier.com/


Rubriek(en):
Culinair

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl