Hugh Johnson Wijngids 2014

Hugh Johnson Wijngids 2014

Hugh Johnson schrijft al 37 jaar zijn jaarlijkse wijnoverzicht. Al vele jaren is deze paperback populair. In dit voorwoord bekent Johnson conservatief te zijn en altijd op zoek naar balans in de wijn. Hij concludeert een paar dingen; de balans ís weer terug in wijn én Frankrijk en klassiekers zijn niet langer meer het ijkpunt rond de wijn. Kortom: Nieuwe Wereld is geen vervanging meer van de oude wereld, maar een stijl op zich. En ‘fruit’ is niet langer meer het alfa en omega. Sommige Australiërs laten zelfs de steeltjes in de shiraz en pinot noir. Ook: China importeert niet alleen veel wijn, maar maakt het nu ook. Johnson komt terecht tot de conclusie dat de expansie in de wijnwereld inmiddels zo groot is, dat werkelijk niemand bij kan blijven.

Alles in online te vinden, maar een mens komt om in de hoeveel feitjes waardoor door de bomen het bos niet meer gezien wordt. Zijn wijngids is dus ook een handleiding om het overzicht te houden en bevat alle actuele informatie per land en in veel gevallen ook per streek. Hij beschrijft oogstjaren, druivenrassen en geeft jaargangtabellen. Hij licht er belangrijke ontwikkelingen uit en kraakt af en toe een kritische noot. Met zijn wijngids weet je precies waar je aan toe bent.
Niet zozeer een jaarboek, maar een up-to-date informatiebron over wijn van de gehele wereld. Alle wijnlanden zijn in dit compacte boek vermeld met korte introducerende teksten. Op alfabetische volgorde wordt per land alle informatie verstrekt over de wijn, druivenrassen, wijnstreken, producenten etc. Een complete bundeling van gegevens, waarbij juist deze vorm van samenstelling het geheel zeer overzichtelijk maakt. De toegevoegde informatieve artikelen over wijnjaren, druivenrassen, proefnotities, verklaring van technische begrippen en een uitvoerige verhandeling over de combinatie spijs en wijn, maken van dit boek niet alleen een nauwkeurig vademecum, maar voorzien het eveneens van interessante leesstof. Een indrukwekkende wijngids, die als een zeer deskundig naslagwerk beschouwd kan worden.
Leg de gids ergens neer waar je er altijd snel bij kunt.

Auteur: Hugh Johnson
Soort: Paperback met illustraties
Taal Nederlands
ISBN10 9000321964
Uitgever: Spectrum


Rubriek(en):
Columns

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl