Kleine importeurs: Henk Rotteveel

Kleine importeurs: Henk Rotteveel

 

perswijnrotteveel 007In het proefgeweld van de laatste maanden waren voornamelijk de grote importeurs aan zet.. Meerdere proeverijen op een dag en proeflijsten om U tegen te zeggen. Soms een schier onmogelijke opgave om al het aangebodene te proeven. Grote importeurs hebben een aanbod van minimaal duizend wijnen, ga er maar aanstaan. Tussen al dit proefoverdaad valt dan weleens een uitnodiging in de bus van een kleine importeur. In dit geval is deze importeur Henk Rotteveel. Zijn e slogan is ‘een echte liefhebber van wijn’ en dat is een adequate omschrijving.

Ontstaan uit pure liefhebberij is Henk Rotteveel uitgegroeid tot een erkende wijnhandel met een functionelewebsite en dito vervoer. Rotteveel heeft een vrij uitgebreid aanbod van Franse, Duitse en Spaanse wijnen en blijft ook zoek naar nieuwigheden.

 

Wijnen

Deze herfstige zondag heeft hij een middag geboekt in partycentrum Weesboom in Ammerzoden, onder de rook van Den Bosch, om zijn wijnen te presenteren. Na afloop is er de mogelijkheid een diner met bijpassende wijnen uit de selectie te nuttigen. Op de proeftafel staan twaalf witte en rode wijnen en één rosé. Dit is een weergaloze Tavel van Domaine La Rocalière 2010. Vol, stevig en fruitig, precies zoals een Tavel moet zijn. De witte Chateauneuf du Pape Le Vieux Donjon 2010 is rijk en complex en zal zich in de loop der jaren alleen nog maar meer ontwikkelen. Uit de Beaujolais staat van de coöperatie OEdoria een romig zachte Beaujolais Blanc ter tafel en een fruitige rode Beaujolais 2009. De prijzen van OEdoria zijn met bijna zes Euro zeer acceptabel te noemen. In de supermarkten vind je in het algemeen voor meer geld minder goede wijnen. Rotteveel presenteerde een drietal Minervois in oplopende graad van complexiteit. Domaine de la Tour Boisé 2010, Chateau Tour Boisée Marie Claude 2008 en Domaine La Bouroubio Jean Miquel 2008. Dit zijn wijnen die zich als wijnen presenteren en niet als de ‘slobbertjes’ die in grote hoeveelheden uit dit gebied komen. Verder viel de Fleurie Domaine de la Grand Cour 2010 en de Madiran Lamartine 2008 op. Ook de Grauburgunder OKTAV 2011 van Weingut Heger en de witte Lirac van Domaine LA Rocalière verdienen een pluim.

 

Klein maar fijn

Kleine importeurs kunnen met chirurgische precisie de vinger leggen op wineries met een beperkt kwantitatief kwaliteitsaanbod. De oplage van deze wineries is te klein om bij een grote importeur terecht te komen. Kleine importeurs hebben in dat opzicht een enorm voordeel. Van de vijfentwintig wijnen die op tafel stonden, was er geen één die teleurstelde. In de Weesboom van Ammerzoden stond nog maar een kleine selectie van zijn aanbod. De wijnen van Rotteveel zijn verrassend en aanbevelenswaardig.

 

Charlotte van Zummeren


Rubriek(en):
Archief

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl