Mana Kombucha

Een niet-alcoholische drank – alhoewel: één versie heeft 2,0 % abv – van gefermenteerde ingrediënten, en RAW – niet gepasteuriseerd en de ingrediënten zijn niet verhit. Wat is dit nu? Het jonge, Amsterdamse healthfood-bedrijf MANA lanceert een serie Healthy Soda’s op basis van Kombucha; gefermenteerde, biologische thee in verschillende, natuurzuivere varianten.  In een mooi flesje zet MANA deze pro-biotische dorstlesser in de markt als alternatief voor ongezonde frisdranken (die nauwelijks voedingstoffen bevatten maar wél bijna achttien keer meer suiker dan de calorie-arme MANA Kombucha).

MANA’s filosofie is: All power comes from within. MANA Kombucha is dubbel gefermenteerd, niet gepastauriseerd, van nature bruisend (geen koolzuurgas toegevoegd), bevat 18x minder suiker dan traditionele frisdranken en 7x minder suiker dan Bionade, biologisch en RAW en ook nog eens 5 jaar houdbaar. De flesjes kunnen vanwege het sediment het beste rechtopstaand bewaard blijven.

Aan het drankje worden bijzondere kwaliteiten toegekend – citaat – : Kombucha leeft  vanuit de cultuur van bacteriën en gezonde schimmels. Vol natuurlij­ke vitaminen en antioxidanten. Gebruikers melden een betere darm­werking, een belangrijke voorwaarde voor vitaliteit en een sterk im­muunsysteem. Mana Kombucha bruist letterlijk van het leven en is met z’n natuurlijk gevormde koolzuur een prachtig en caloriearm alternatief voor suikerrijke frisdranken.

Maar is het ook lekker? De smaken zijn Lean Green met groene thee , Red spirit 2,0 % abv en met rooibos en Holy Ginger met o.a. gember. De drankjes hebben écht smaak – zeker een alternatief voor bruiswater én heel weinig suiker wat in het begin even wennen is. Maar er zit wel iets in  het glas. Een beetje vreemd, maar wel lekker.

EkoPlaza is inmiddels overstag en heeft Lean Green en Holy Ginger in de schappen gezet. Meer info op onderstaande website.

Mana Kombucha


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl