Meester van Wijn & Spijs 2017

Na het grote succes van de eerste editie van Meester van Wijn & Spijs in 2016, daagde Domaine du Tariquet diverse (sous-)chefs en sommeliers uit om als team mee te doen aan deze culinaire competitie, waarbij zij een jury mogen overtuigen van hun gastronomische kennen en kunnen.

Elk team, bestaande uit een sommelier en (sous-)chef, ontving een set van drie wijnen van Domaine du Tariquet: Sauvignon, Réserve en Dernières Grives. De missie? De perfecte match in de vorm van een bijzonder driegangen-menu, inclusief foto’s en motivatie insturen.

Uit de inzendingen werden zes restaurants geselecteerd die door mochten naar de halve finale: Restaurant De Molenaar (Onderdendam), Ferro (Berkel en Rodenrijs), Restaurant Le Mirage (Emmeloord), Restaurant Fris (Haarlem), De Ertepeller (Papendrecht) en Restaurant De Dijk (Volendam). De halve finale vond plaats op 12 juni in het Miele Experience Center te Vianen. Daar bereidde en presenteerde elk team één wijn/spijs combinatie aan de jury.

De jury, bestaande uit Hans van de Meeberg (Misset), Sharon van Lokhorst (WINELIFE) en René van Heusden (Perswijn), kozen uiteindelijk drie finalisten: De Molenaar, De Ertepeller en De Dijk. Zij strijden op 2 oktober 2017 om de titel “Meester van Wijn & Spijs 2017”.

Voor meer informatie over de wijnen en/of de wedstrijd neem je contact op met Vicky Beekman via v.beekman@lfe.nl of bel je naar 0346-213 044.


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl