Michelin: ‘prijsniveau La Rive niet reëel, ambitie te laag’

Het sloeg als een bom in: La Rive verloor als enge restaurant haar ster, zonder dat daar een nieuwe chef, een verhuizing of een andere verklaring voor was. Collega Cuno van ’t Hoff was zo clever om de Michelin gidsen van 2016 en 2017 over La Rive naast elkaar te leggen en kwam er zo achter dat de teksten identiek waren inclusief een storende spelfout. Hij heeft Michelin om een reactie gevraagd. De Telegraaf dook ook in de materie. Hoofdinspecteur Werner Loens verklaart tegenover De Telegraaf: ‘In Amsterdam is er een hele positieve ontwikkeling met veel getalenteerde, jongere chefs. Er is een revolutie gaande. Dat zie je ook aan de nieuwe sterren die we daar hebben gegeven. Amsterdam wordt op gastronomisch gebied steeds sterker. Daarmee wordt ook de onderlinge concurrentie groter en chefs van gevestigde restaurants moeten hun best doen om die ontwikkeling bij te benen.

Ambitie

Het dagblad citeert verder uit naam van Loens : ‘Consolideren is niet genoeg, de ambitie moet blijven. In een zaak als La Rive betaal je toch een behoorlijk bedrag voor een maaltijd, dan mag je daar ook heel wat van verwachten. Voor Michelin is de kwaliteit van wat op het bord komt het belangrijkste, maar wij vinden het ook heel belangrijk, zeker in de huidige tijd dat daar een reëel prijsniveau tegenover staat. In Nederland is men daar trouwens heel goed mee bezig, eigenlijk beter dan in België.

General Manager van Het Amstel Hotel Anita Bos verklaarde op het NOS journaal volledig kapot te zijn van deze beslissing. Ze wil nog een gesprek met Michelin. Het heeft in ieder geval géén invloed gehad op de reserveringen. Het restaurant blijft volledig volgeboekt., Op sociale media wordt La Rive vanuit alle kanten een hart onder de riem gestoken. Chef Roger Rassin verklaarde op Facebook ondanks alles toch gewoon weer zin te hebben te gaan koken. Dit moet haast volgend jaar weer worden rechtgezet door Michelin.

ChvZ

 


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl