Moederdag | Wijnen

De tweede zondag van mei is traditiegetrouw Moederdag. Het vereren van moeders is een veel oudere traditie dan Moederdag en gaat terug naar de moedercultus in het klassieke Griekenland. De formele moedercultus met ceremonies voor Cybele of Rhea, de Grote Moeder der goden, werd overal in Klein-Azië beoefend op de Ides, de 15e dag  van maart. De katholieke kerk kent uiteraard een lange traditie in het vereren van de moeder van Christus, Maria. Wij kennen dus Moederdag op de tweede zondag in mei, net zoals vele andere landen.

Die traditie bestaat nu circa een eeuw en het gebruik is nu vooral op gericht op moeders te verwennen en die dag van alles uit de handen te nemen. En cadeaus horen er ook bij natuurlijk. De advertenties van parfum en opvallend genoeg ook Iphones vliegen ons om de oren. Wat is er eigenlijk mis aan om wijn te geven aan moeders?

Het barst van de wijnspeciaalzaken waar je mooie wijnen kunt kopen. Iets wat je online kunt aanschaffen is de Grape Surprise van Cest le Vin. Hier kun je online een box samenstellen naar wens in wit, rood of rosé of combi. Daarbij komen een aantal leuke en interessante vragen over de wijn waar je een middag of avond mee stuk kunt slaan. En je steekt er ook nog wat van op.

Voor de enthousiastelingen onder ons: in Amerika vieren ze de vierde zondag van oktober Schoonmoederdag, idee? En wie daarop niet wil wachten. Vaderdag is de tweede zondag in juli.

ChvZ

 


Rubriek(en):
Wijn

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl