Netwerkbijeenkomst | Gastvrij Rotterdam Speciaal

Afgelopen dinsdag  was in Rotterdam Ahoy Gastvrij Rotterdam Special. Tijdens de netwerkbijeenkomst werden de Gaia Green Awards uitgereikt, werd Magda van der Rijst uitgeroepen tot Wijnvrouw van het Jaar en blikte de managing director van de beurs, Robert Melaard met Robèr Willemsen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, vooruit op de toekomst van de beurs en de branche. Het geheel werd culinair omlijst met gerechten van tien top chefs uit het Dutch Mission Project van The Best Chef Awards.

Op wat de tweede dag van Gastvrij Rotterdam zou zijn, de jaarlijkse vakbeurs van ambitieuze horecaprofessionals, kwamen in Ahoy zo’n 250 gasten bijeen voor een van de eerste grote netwerkbijeenkomsten sinds maart dit jaar. Founding partners, sponsoren en exposanten troffen elkaar op gepaste afstand voor een inspirerend podiumprogramma met onder andere een vooruitblik op de verplaatste editie van Gastvrij Rotterdam op 20 t/m 22 september 2021.

Sterrenchefs en grote horecapartijen te gast in Ahoy
De netwerkborrel met een culinaire omlijsting werd mede mogelijk gemaakt door Makro Nederland en verzorgd door getalenteerde Nederlandse Chefs van The Best Chef Awards: Arnout van der Kolk (Restaurant C), Dennis Huwaë (Daalder), Gijs Hoevenaars (De Lindehof), Jermain de Rozario (De Rozario), Randy Karman (The White Room), Thomas Diepersloot (Voltaire), Robert Poel (Voltaire), Tim Golsteijn (Bougainville), Zoë Jonker (Sal do Mar) en Jonathan Zandbergen (Merlet).

Robert Melaard: “De afgelopen maanden is eens te meer gebleken hoe belangrijk persoonlijk contact is en hoezeer we dat allemaal gemist hebben. Het is geweldig om te zien hoe veerkrachtig de branche is en hoe groot de wens om te ondernemen en elkaar te ontmoeten. We kijken er nu al naar uit om volgend jaar september weer 500 exposanten en ruim 16.000 vakbezoekers op Gastvrij Rotterdam te kunnen ontvangen.” 

Robèr Willemsen, voorzitter van KHN: “Het is ongelooflijk wat wij als branche momenteel te doorstaan hebben. De kennelijke wispelturigheid die aan alle maatregelen ten grondslag ligt, heeft een enorme impact. Wij moeten continu ‘de handen uit de mouwen steken’. Dat kunnen we ook; niet alleen in Rotterdam. Wij als branche zijn graag gastvrij. Laat ons dat gewoon blijven doen”.

Wijnvrouw van het jaar
Tijdens Gastvrij Rotterdam Special werd Magda van der Rijst door een vakjury van horeca- en wijnprofessionals uitgeroepen tot Wijnvrouw van het Jaar 2020. Winnares Magda van der Rijst is vinoloog en wijndocent en schrijft over wijn voor een aantal grote, landelijke magazines. Daarnaast is zij auteur van een imposant oeuvre aan wijnboeken. Voor de felbegeerde titel versloeg Van der Rijst andere genomineerden als Tjitske Brouwer, Anja Vondenhoff en Elise Moeskops. Naast het oordeel van de jury gold ook de stem van het publiek.

Gaia Green Awards
In Rotterdam Ahoy zijn onder toeziend oog van de 250 bezoekers de Gaia Green Awards in de categorieën Hotels, Restaurants en Strandpaviljoens uitgereikt. De volgende winnaars gingen met deze belangrijke duurzaamheidsprijs naar huis:

  • Hotels – Stayokay (Bergen op Zoom)
  • Restaurants – Veggies on Fire (Den Haag)
  • Strandpaviljoens – Beachclub Birds (Den Haag)
  • Publieksprijs – Noorderlicht (Amsterdam)
  • Falco Eleonora Award – Beachclub Birds (Den Haag)

De Gaia Green Awards zijn awards voor horecabedrijven in Nederland en België die er bovenuit steken op het gebied van duurzaamheid en een voorbeeld zijn voor de rest van de sector.

 

De volgende beurseditie van Gastvrij Rotterdam staat gepland op 20 t/m 22 september 2021.

 

Meer informatie: www.gastvrij-rotterdam.nl

 


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl