Nieuw seizoen ‘De Wit, Rosé en Roodtrip’ op 24 kitchen

Schrijver Ronald Giphart en wijnjournalist Harold Hamersma keren vanaf zondag 18 maart terug op 24Kitchen in het tv-programma ‘De Wit, Rosé & Roodtrip’. In dit tweede seizoen, dat acht afleveringen telt, vormt het indrukwekkende landschap van Zuid-Afrika het decor. In het programma vliegen Giphart en Hamersma naar de andere kant van de evenaar om op zoek te gaan naar de oorsprong van Zuid-Afrikaanse wijn. Een roadtrip voert de twee liefhebbers langs plekken als Stellenbosch, Franschhoek, Paarl en Kaapstad.

Tot op de dag van vandaag trekken Nederlanders naar Zuid-Afrika om wijn te verbouwen. Het is daarom  niet verwonderlijk dat Giphart en Hamersma juist in dit wijnland op zoek gaan naar de geschiedenis van ‘de wijn’. Ronald Giphart: ‘Het is onmogelijk om door Zuid-Afrika te reizen en niet geraakt te worden door het fascinerende land, de bijzondere mensen, de wurgende tegenstellingen en de geweldige wijnen.’ Zo bezoeken Giphart en Hamersma onder ander de Township Winery in Township Langa, gaan ze langs bij de Nederlandse wijnboeren Mariette en Eric Verhaak van wijnhuis Groot Parys en maken ze een spectaculaire luchtballonvaart over wijnvelden van de ‘the Paarl Wine Route’. Ook worden de Longridge en Simonsig Wine Estate bezocht en wordt er uiteraard een typische braai bijgewoond op een ongewone plek.

Kijk voor meer informatie op 24Kitchen

Bron: persbericht

 


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl