PalingbokAal 2018 | Nederland wint nipt van België

Het Nederlandse team van topchefs heeft de interland om de PalingbokAal 2018 in de wacht gesleept. Top-teams van (sterren)chefs kookten tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Ahoy drie gerechten, met paling als ingrediënt. De Nederlandse en de Belgische teams kookten ieder drie amuses en drie hoofdgerechten. Er stond een aantal verplichte klassiekers op de kaart, zoals een soepje, gerookte paling en paling in het groen. Het werd een spannende strijd, die lange tijd werd aangevoerd door de Belgen. Het laatste hoofdgerecht, van SVH meesterkok en Paling-patron 2018 Michel van der Kroft van t’ Nonnetje** in Harderwijk, gaf echter de doorslag: een krachtige bouillon getrokken van palingresten, met een makreeltje en bloemkool.

Juryvoorzitter en culinair journalist van de Telegraaf Felix Wilbrink roemde de creativiteit van de deelnemende koks: “Het niveau lag bijzonder hoog. Wat een smaken, wat een combinaties. De Nederlanders kookten volgens de nieuwste trends met veel zuurtjes, wat soms wel te veel van het goede was. De Belgen lieten veelal het karakter van paling goed uitkomen, met soms een overload van smaak. Het was echt een close finish.

Voor Nederland stonden opgesteld: SVH meesterkok en Paling-patron 2018 Michel van der Kroft van t’ Nonnetje** in Harderwijk, Reinaud Kloprogge, junior sous-chef van La Rive Amstel InterContinental te Amsterdam en Marco van Wijngaard, sous-chef van ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht en Euro-Toques Young Chef 2015. Het team stond onder leiding van Kookmeester Willem Himmelreich.
Voor België traden aan: Top-chef Jo Grootaers van Altermezzo* in Tongeren, Nathan Van Echelpoel van Nathan in Antwerpen en Chef Nils Delvaux van Café d’O in Sint Amands. Het team stond onder leiding van culinair journalist Caroline Dhont.

Foto: Juryvoorzitter en culinair journalist van de Telegraaf Felix Wilbrink reikt de prijs uit aan team Nederland.

Bron en persbericht: Gastropedia


Rubriek(en):
Culinair
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl