KVNW | Franse ambassaseur Philippe Lalliot ontvangt Wijnrank

Vandaag heeft Z.E. Philippe Lalliot, Franse ambassadeur in Nederland, tijdens de proeverij Tastin’ France in Woubrugge, de Wijnrank ontvangen. Hij ontving deze onderscheiding uit handen van de voorzitter van de KVNW, de heer Peter van Houtert. De heer Lalliot heeft zich tijdens zijn periode als ambassadeur in Nederland ingezet voor wijn in het algemeen en Franse wijn in het bijzonder. De heer Lalliot zal dit jaar afscheid nemen als Franse ambassadeur in Nederland.

Van Houtert: “De heer Lalliot heeft tijdens zijn periode in Nederland een belangrijke rol gespeeld bij het tot stand brengen van nieuwe contacten tussen Franse producenten en Nederlandse importeurs. Hij heeft de handel tussen de landen positief gestimuleerd en we willen graag onze erkentelijkheid daarvoor tonen. Het is jammer dat hij dit jaar afscheid neemt. We wensen hem veel succes bij zijn volgende opdracht.”

De KVNW Wijnrank bestaat sinds 1987. De KVNW Wijnrank is een blijk van waardering voor het positioneren van wijn als cultuurgoed in de samenleving. De Wijnrank wordt uitgereikt aan personen die zich hebben ingezet voor wijn, maar zelf niet werkzaam zijn in de wijnbranche.

In het verleden kregen onder andere Adriaan van Dis, Joop Braakhekke, Astrid Joosten, Hubrecht Duijker, Harold Hamersma, Ton Wortelboer, John Bindels en Jan van Lissum dezelfde onderscheiding. De KVNW bevordert onder andere de kennis van en over wijn en stimuleert een verantwoorde consumptie.

Bron: persbericht


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl