Perswijn najaarsproeverij

De proefkaravaan | 2: De Perswijn najaarsproeverij

oktober 003Op zondag spoeden we ons in de ochtend naar Kasteel de Witteburg in Wassenaar voor de Perswijn najaarsproeverij. Op deze dag worden diverse prijzen uitgereikt: voor wijnen en wijn(web) winkel, Edwin Raben en Frank Smulders MW geven masterclasses. De proeftafels staan in de kelder. Joke Holster van Intercaves/Vos & Partners stelt Philippine Joyaux voor van de nieuwste aanwinst Phebus. Bodega Phebus heeft een winery in Mendoza als ook in Patagonië.

Phebus heeft ter tafel een vrij grote range van 12 wijnen staan, stuk voor stuk goede doordrinkbare wijnen. Ook nog zeer betaalbaar: van € 6,35 tot € 16,00. Hier een sterke voorkeur voor unwooded chardonnay 2014 en álle malbecs.

Ook bij Intercaves/Vos & Partners het huis Can Bas uit de Penedes. Opnieuw een nieuwe loot aan de stam. Een mooie presentatie op de fles en een strak aanbod van blends: macabeu en muscat, tempranillo en cabernet sauvignon, cabernet sauvignon en merlotof syrah, xarel.lo met sauvignon blanc of chardonnay. Teveel om op te noemen. De prijzen variëren van € 6,35 tot 28,75 voor de single vineyards La Romana Blanca 2013 en La Roman Nègre 2012, deze laatste 2 worden geleverd in houten doos van 6 flessen gehuld in prachtig paars papier. In totaal zijn er 31 stands.

We lopen langs de stand van Verbunt Wijnkopers waar o.a. Jurgen Honing achter de tafel staat. Goede wijn behoeft geen krans en dat geldt ook Pol Roger, Salentein en Montes die op de tafel staan. Groupe LFE is aanwezig met Marqués de Cacares, Barros Port en vijf domaines van Castel: Château Ferrande 2012, Château Cavelier 2013, Château La Croix Montlabert 2011, Château d’Arcins 2010 en Château Barreyres 2011. Last – met de wetenschap dat we er hier een heleboel overslaan – staat Oud Reuchlin & Boelen er met een blind proeverij roulette. Leuk idee! Nog een dag te gaan in deze proefkaravaan.


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl