Vinexpo Bordeaux | beursconcept op maat

De Vinexpo Bordeaux, de internationale vakbeurs voor wijn en gedistilleerd, opent haar deuren van 13 t/m 16 mei 2019. Het vernieuwde evenement geeft prioriteit aan de kwaliteit, prestaties en relevantie van de inhoud van het aanbod.

20% nieuwe exposanten

De Vinexpo Bordeaux 2019, geplaatst onder het offciële beschermheerschap van de Franse President Emmanuel Macron, bevestigt haar reputatie als een kwalitatief hoogstaand evenement met een sterke aanwezigheid van belangrijke decisionmakers en keyplayers uit de sector.

Meer dan 1600 wijn- en gedistilleerdondernemingen uit 29 landen zullen  70.000 m² beursoppervlakte beslaan, waarmee de Vinexpo de grootste internationale vakbeurs voor wijn en gedistilleerde dranken in Frankrijk is.

De Vinexpo Bordeaux zal plaatsvinden in hal 1, evenals in de nieuwe hal 2 – Palais2 l’Atlantique, die gewijd wordt aan de grote proeverijen.

Onder de aanwezige Franse merken van internationaal belang kunnen we bijvoorbeeld noemen : Champagne Bollinger, Henri Bourgeois, Minuty, GH Martel & Cie, Grands Chais de France, Champagne Nicolas Feuillatte, Albert Bichot, Joanne, Baron Philippe de Rothschild, Bernard Magrez of CVBG-Dourthe Kressmann.

De Vinexpo Bordeaux vertegenwoordigt daarnaast een groot aantal internationale exposanten uit 28 landen, zoals Spanje (Felix Solis Avantis, Marqués de Cáceres,…..), Argentinië (Clos de la Siete, Catena Zapata,….), Italië (Piccini, Emilia Romagna,….), Zuid-Afrika (Robinson & Sinclair…), maar ook China met bijvoorbeeld Greatwall Wine Co.

De Vinexpo Bordeaux versterkt haar positie als internationaal ontmoetingspunt door 20% nieuwe exposanten en 3 nieuwe landen te verwelkomen: Zweden, Turkije en Vietnam.

Om de Vinexpo Bordeaux ook toegankelijker te maken voor kleinschalige producenten, worden zij speciaal in de schijnwerpers gezet in de door het levensmiddelenbureau “AANA” (Agence de l’Alimentation Nouvelle-Aquitaine –) ingerichte beursruimte en een door de Vinexpo opgezet paviljoen.

Een internationaal aanbod van biologische en biodynamische wijnen en gedistilleerde dranken zullen in het WOW! World of Organic Wines -gedeelte van de beurs worden belicht en zal 150 producenten uit 9 landen samenbrengen. Dit beursonderdeel maakt gebruik van de wereldwijde aantrekkingskracht van de Vinexpo Bordeaux om inkopers kennis te laten maken met biologische of biodynamische labels. Een restaurant met 100% biologische gerechten maakt het aanbod compleet.

Efficiënt

De Vinexpo Bordeaux trekt internationale inkopers aan door internationaal gerenommeerde experts samen te brengen, zoals onder anderen wijnmakers op de stands en sprekers op proeverijen en conferenties.

Vinexpo Bordeaux is dé vakbeurs voor belangrijke beslismomenten op het gebied van inkoop, hét evenement waar men de tijd neemt om nieuwe producten te presenteren, maar ook om te netwerken en te ontmoeten.

De tweejaarlijkse beurs is een belangrijk strategisch evenement in de sector, hetgeen tot uitdrukking komt in de verwachte bezoekersaantallen, waarbij de voorregistratie op dit moment vergelijkbaar is als tijdens de vorige editie in 2017.

Europese kopers zoals Tesco, de Wine Society (UK), Casino, Le Petit-Ballon, Delhaize (België) worden verwacht, maar ook Aziatische kopers zoals Jointek Fine Wines (Hong Kong), Paradox (China) of Nippon Liquor (Japan), en grote Amerikaanse bedrijven zoals Southern Wine en Spirits. Ook uit Nederland zullen de bekende namen uit de wijnwereld weer acte de présence geven in Bordeaux.

Alle bezoekers en exposanten hebben een uitwisselingsplatform ter beschikking om zakelijke afspraken te plannen, de zogenoemde ‘one-to-wine meetings’ die het netwerken eenvoudiger en efficiënter maken.

Omvangrijk programma

De Union des Grands Crus de Bordeaux, de renaissance van de appellations, de Crus Bourgeois du Médoc, de zoete wijnen van de wereld of Gambero Rosso, laten hun wijnen van 13 t/m 16 mei proeven op de Vinexpo Bordeaux.

De ontwikkeling van e-commerce en de directe verkoop van wijnen en gedistilleerd zal worden besproken gedurende een conferentie op 13 mei met de CEO’s van Tmall, Alibaba, Vivino, IWSR, Tannico en Le Petit Ballon.

Tot slot, als noviteit in Bordeaux is er de lancering van het Vinexpo Symposium, georganiseerd in samenwerking met de New Aquitaine Regional Council. Dit eerste internationale “Act for change”-symposium over “de gevolgen van de klimaatverandering voor de wijn- en gedistilleerdsector” zal op dinsdag 14 mei onderzoekers, economen en producenten samenbrengen om een sector te belichten die ver vooruitloopt met zijn strategie voor aanpassing aan de klimaatverandering.

Badge

Bezoekers kunnen hun toegangsbadge voor de Vinexpo Bordeaux bestellen op de website van de beurs: Vinexpo

Contact in Nederland

In Nederland wordt de Vinexpo Bordeaux vertegenwoordigd door Promosalons Nederland (tel. 020-4620020, e-mail info@promosalons.nl). Hier kunnen geïnteresseerden terecht voor al hun vragen met betrekking tot de beurs.

Over Vinexpo

Opgericht in 1981 op initiatief van de Kamer van Koophandel en Industrie van Bordeaux-Gironde, is Vinexpo de belangrijkste organisator van evenementen in de sector wijn en sterke drank. In 38 jaar tijd heeft Vinexpo een unieke kennis van de markt en een uitgebreid netwerk van invloedrijke distributeurs over de hele wereld verworven. Het merk organiseert nu evenementen in vijf steden over de hele wereld (Bordeaux, Hong Kong, New York, en binnenkort Shanghai en Parijs) naast een reizend evenement, Vinexpo Explorer. Elk jaar publiceert de groep ook een van de meest uitgebreide marktstudies over de wereldwijde consumptie van wijnen en gedistilleerde dranken: het Vinexpo/IWSR-rapport.

Voor meer informatie: Vinexpo


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl