Wijnimporteur ziet vraag naar bio-wijn significant stijgen | ‘Over 5 jaar zal bio-wijn een substantieel segment van het assortiment uitmaken’

Wijnimporteurs zien de vraag naar biologische wijnen sterk stijgen. Zowel de wijnspeciaalzaken als de horeca vragen steeds vaker naar biologische wijnen. Dit blijkt uit het trendonderzoek naar bio-wijnen uitgevoerd onder wijnimporteurs, in opdracht van de Franse organisatie SudVinBio. Al 25 jaar organiseren zij ’s werelds grootste biologische wijnbeurs Millésime Bio, die van 29 t/m 31 januari a.s. plaats zal vinden in Montpellier.

Enquête onder wijnimporteurs

Voor het onderzoek werd er een enquête uitgestuurd naar wijnimporteurs in Nederland die hierin vragen beantwoordden over wat zij zien aan veranderingen op het vlak van biologische wijnen. Meer dan de helft van de importeurs ziet de vraag naar bio-wijn sterk stijgen. Eerder onderzoek onder consumenten wees al uit dat biologische wijn steeds populairder wordt.

Vooral importeurs die leveren aan de wijnspeciaalzaak geven aan dat er steeds meer wordt gevraagd naar bio-wijnen. Zij verwachten dat biologische wijn over 5 jaar een substantieel segment van het assortiment zal uitmaken. Facetten die daaraan zullen bijdragen zijn een steeds groter marktaanbod van biologische wijnen tegen een steeds interessantere prijs.

Millésime Bio is tot op heden ‘s werelds meest toonaangevende, biologische wijnbeurs. Van 29 tot en met 31 januari vinden wijnprofessionals hier de allerbeste biologische wijnen vanuit de hele wereld. De beurs is het grootste internationale platform voor biologische wijnen en wordt mede mogelijk gemaakt door wijnmakers uit Occitanie, die lid zijn van Sudvinbio. Sudvinbio heeft Millésime Bio 25 jaar geleden opgezet. De regio Occitanie is zowel qua oppervlakte als qua aantal producenten en productie de kampioen op het gebied van biologische wijn. Occitanie vertegenwoordigt meer dan 1/3 van de biologische wijngaarden in Frankrijk (in totaal bijna 71.000 hectare). Er wordt ongeveer 700.000 hl biologische wijn geproduceerd.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Millésime Bio 2018
29, 30 & 31 januari
Parc des Expositions, Montpellier

Maandag:
10.00 – 19.00 uur
Dinsdag:
9.00 – 19.00 uur
Woensdag:
9.00 – 17.00 uur

Millesime Bio


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl