Albert Heijn Huiswijnen

Albert Heijn heeft met een kleine 900 winkels in Nederland een stevige basis in de Nederlandse supermarktwereld. En AH staat voor kwaliteit. Het eigen AH merk borduurt hierop voort, kwaliteitsproducten onder eigen label voor minder geld. Dit gaat ook op voor de wijnen. Klanten moeten kunnen vertrouwen op de AH huismerken. Op een constante kwaliteit. En dat is precies wat Albert Heijn doet, het leveren van constante kwaliteit. De wijndrinkers zien de huiswijn daardoor als betrouwbaar, de eigen wijn van Appie. De huiswijn is de eigen selectie met de kenmerken van de druiven(en) die gebruikt worden. Albert Heijn biedt een eindeloze hoeveelheid wijnen aan, zowel in de winkel als online. Ook op het gebied van huiswijnen staat een respectabele hoeveelheid in de schappen: 63 incl. piccolo’s en bag in box.

Hier hebben we het alleen over de flessen. Er is een biologische range van verantwoord gemaakte huiswijnen à € 3,99. Deze zijn stuk voor stuk heel soepel. Chardonnay, sauvignon, cabernet, merlot etc. De druif staat of het label. De serie 1 liter flessen voldoet aan dezelfde eis: zacht en soepel, er zit alleen meer in de fles. Én het type wijn bijv.  fris, fruitig, vol, stevig etc. wordt aangegeven. De wijn kan bijv. uit Zuid-Afrika, Frankrijk en Spanje komen. Ook hier is de prijs € 3,99, alleen is de wijn niet biologisch.
Dan bestaat er nog een serie met 0,75 liter flessen met bijvoorbeeld een boterige chardonnay, een jammy merlot en nog zeven anderen. En ook deze kosten € 3,99. Ook bij deze wijnen staat het land van herkomst aangeven.

AH pakt pas echt uit met de Excellent Serie. Net zoals de vorige ranges zijn dit wijnen die speciaal voor Albert Heijn gemaakt zijn. Net zoals bij de andere Excellent series van AH, vormen deze wijnen het beste van het beste van de kenmerken van de betreffende regio. Hier dus niet het land, maar een specifieke streek. De wijnen zijn ook ter plekke gemaakt, op het label staat de naam en de handtekening van de wijnmaker. De volgende wijnen zitten in het Excellent assortiment:

AH Excellent Selectie Bordeaux                                                           € 6,99
AH Excellent Selectie Cangrande Valpolicella Ripasso                   € 9,49
AH Excellent Selectie Château Cardonna Lahourcade Médoc       € 8,99
AH Excellent Selectie Chianti Classico Sagrato                                 € 6,99
AH Excellent Selectie Coteaux Bourguignons Chardonnay            € 7,99
AH Excellent Selectie Côtes de Provence rosé                                   € 7,49
AH Excellent Selectie Côtes-du-Rhône Villages                                € 6,99
AH Excellent Selectie Grüner Veltliner Kamptal                              € 6,99
AH Excellent Selectie Ribera del Duero Hoya Los Lobos Roble    € 6,99
AH Excellent Selectie Rueda Verdejo Palacio del Almirante         € 6,99
AH Excellent Selectie Sauvignon Blanc Falcon                                € 7,99
AH Excellent Selectie Touraine Sauvignon Blanc                            € 6,99
AH Excellent Selectie Viña Lorea Rioja Crianza                               € 6,99

Deze wijnen bieden wat je mag verwachten. Een zacht-cremerige rosé uit de Provence, een licht-peperige Côtes du rhône, een stuivend frisse sauvignon blac uit Nieuw Zeeland, een knisperige Rueda, een Ripasso met kracht, fruit en verdieping. En ga zo maar door. De prijsverschillen komen door een ingewikkelder wijnmaakproces, zoals bijv.  bij de Ripasso, of door de afstand en exclusiviteit van de streek, zoals bij de Bourgogne en Nieuw Zeelandse sauvignon blanc.
Januari is een maand waar we het traditiegetrouw financieel wat rustiger aan doen. Dan zit je goed met de 3 ranges huiswijnen van aan het begin van het artikel. Al deze wijnen zijn doordrinkers, bedoeld als aperitief of bij het eten. Ongecompliceerd genieten.

Wil je een stapje meer zetten, dan is de Excellent Serie een uitkomst. Want voor weinig meer krijg je zeer goede kwaliteit. Véél kwaliteit voor weinig geld. En ze zijn ook nog regelmatig in de aanbieding.

ChvZ


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl