Wijnkoperij Okhuysen 150 jaar

Tijdens een bijzonder wijn-spijsdiner bij Podium onder de Dom presenteerde de wijnmakersfamilie Alvear vorig weekend een unieke solerawijn met een gemiddelde leeftijd van 150 jaar. Het prestigieuze Bodegas Alvear vervaardigde de ssolerawijn met een gemiddelde leeftijd van 150 jaar ter ere van het 150 jarig bestaan van Wijnkoperij Okhuysen. Het merendeel van de wijn komt uit oogstjaar 1867, het oprichtingjaar van Okhuysen, en dit werd aangevuld met o.a. de topjaren 1830 en 1910. De leeftijd en het gebruik van deze topoogstjaren maakt deze solerawijn volstrekt uniek en zéér schaars. Er zijn in totaal 225 flessen Pedro Ximenez 1867 gemaakt.

De presentatie van de wijn maakte deel uit van bijzondere wijn-spijsavond. Wijnkoperij Okhuysen, initiatiefnemer van de avond, koos Podium onder de Dom als locatie vanwege de reputatie die dit restaurant geniet als het gaat om combineren van gerechten en sherryachtige wijnen. Chef Leon Mazairac en zijn team wonnen in juni van dit jaar de internationale prijs Copa Jerez, en bewezen daarmee ook internationaal gezien uit te blinken op dit gebied. Naast de hoofdprijs won chef Leon Mazairac tevens de prijs voor de ‘este Chef.

De combinaties van spijzen van Podium onder de Dom en de schitterende Montilla wijnen van Bodegas Alvear waren fenomenaal. De toelichtingen op de wijnen van Maria en Fernando Alvear van het wijndomein en Xavier Kat van Wijnkoperij Okhuysen maakte de avond bovendien informatief. Het evenement zette montilla opnieuw op de kaart als een wijn om gastronomisch mee te verrassen. De 150 jaar oude Pedro Ximenez was de kers op de taart.

Bron: persbericht


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl