Wijnlokaal073 geopend: Cono Sur heeft hoofdrol

Onlangs opende Wijnlokaal073 in Den Bosch de deuren. Deze wijnbar heeft iets aparts: zo’n 50% van de wijnen komt van één wijnbedrijf: Cono Sur. Wijnlokaal073 is een initiatief van Willem-Jan Konings en Jan Willem Bloem. Via importeur LFE uit Maartensdijk ontdekte het tweetal Cono Sur, een jong wijnbedrijf uit Chili met hart voor biologisch werken. ‘Dit bleek echt de perfecte match.

Cono Sur!

Cono Sur is een Chileens bedrijf met warme aandacht voor biologische wijnbouw. Conosur mag daarom eigenlijk nooit ontbreken in artikelen over bio wijnen. Het bedrijf heeft 1800 wijngaarden verspreid over de diverse Chileense wijngebieden. Ongeveer een vijfde van het areaal is biologisch gecertificeerd en een verdere toename ligt in de planning. Alles in de wijngaard, en vooral alle gevaren die de wijnstok kunnen bedreigen en de oplossing daarvan, gebeurt met beleid. ‘Burrito’s’ oftewel kevertjes vreten aan de wingerd, Cono Sur zet ganzen in om de burrito’s op te eten. Rode spinnetjes doen zich graag tegoed aan de bladeren, hoppakee.. Cono sur zet de natuurlijke vijand in: witte spinnetjes, die eten graag de rode op. Op de bio-wijngaarden verbouwt Cono Sur cabernet sauvignon, carmenère, pinot noir, sauvignon blanc en chardonnay. Ganzen spelen zoals gezegd een belangrijke rol bij het bestrijden van de insecten. Die ganzen zie je overal in de wijngaarden lopen en natuurlijk vinden zij de insecten maar al te lekker. Ook vind je er schapen die het nodige groen tussen de wijnstokken weg grazen.

Afgezien van al dit gezonde gedrag zijn de wijnen van Cono Sur gewoon lekker. Zoals ook de oprichters van Wijnlokaal073 zeggen ‘Wijn draait om beleving, niet om kennis’. Zoals ook tweede wijnmaker  Mathias Rios in zijn biologische wijngaarden op de fiets springt om alles te laten zien, zo enthousiast is hij. Zo blij is hij ook met het eindresultaat. Toegankelijke kwaliteitswijnen. En daar draait het in Den Bosch ook om.

LFE is er ook blij mee. CEO Marcel Kerkmeester ‘wij waren vanaf het eerste moment gecharmeerd van het idee! In nauwe samenwerking hebben we dit project verder uit ontwikkeld. Als wijnspecialist kunnen wij als geen ander helpen om elk kwartaal een nieuwe selectie wijnen samen te stellen. Het assortiment van Cono Sur geldt daarbij als basis, met daar omheen tal van andere heerlijke wijnen. Er valt hier echt een wereld aan wijnen te ontdekken.

En ook hoofd Wijnmaker en CEO Adolfo Hurtado is in het verre Chili trots op het resultaat: ‘Wij zijn altijd voorstander geweest van innovatieve ideeën. Door ons merk op deze manier uit te dragen, kan menig wijnliefhebber op een geweldige wijze kennis maken met onze veelzijdige wijnen. Een echte aanwinst!’

Konings en Bloem, die overigens deze wijnbar naast hun full-time baan zullen runnen, bBij ons weet je precies wat je drinkt en waar je het kunt kopen,’ haakt Willem-Jan aan. ‘Daar is niets geheimzinnigs aan. Wij verwijzen je met plezier naar lokale wijnwinkels of zelfs naar restaurants in de buurt. Zo kun je jouw favoriete wijn ook thuis drinken of in een Bosch’ restaurant bij een goede biefstuk of heerlijk visgerecht. Deze openheid is altijd het vertrekpunt geweest in onze plannen.’ Relaxed zijn, beleving en Bossche gezelligheid, dat is het doel.

Oeteldonk

Chili is in Oeteldonk dichtbij, maar ze willen vooral Den Bosch niet vergeten. Jan Willem: ‘Lokaal betekent natuurlijk ook dichtbij. Samen met onze buren hier in Het Bossche Kwartier streven wij naar een gezellige Bossche binnenstad. Onze delicatessen en passende tafelhapjes komen dan ook van Fagel Cuisinier, onze overbuurman.’’

Cono Sur is te volgen op Facebook via Cono Sur Fb of via de website: Cono Sur.

 


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl