Win een volledig verzorgd Wildpluk-diner | Of een waanzinnige wijnreis voor 2

Met de zomer in aantocht is dit het perfecte moment om de de veelzijdige wijnen van het Zuid-Franse wijnkwaliteitslabel Pays d’Oc IGP te ontdekken. Of je nu een frisse, witte Sauvignon Blanc voor een borrel zoekt, een fruitige Grenache rosé voor een picknick of een volle rode Syrah voor een etentje, er is een passende Pays d’Oc IGP wijn voor elk moment en voor iedere smaak. Om wijnliefhebbers op weg te helpen zetten meer dan twintig webshops en wijnwinkels Pays d’Oc IGP wijnen van 5 juni tot en met 28 augustus in de spotlights en maak je kans om fantastische prijzen te winnen.

Pays d’Oc IGP is een wijnkwaliteitslabel en beschermde geografische aanduiding in de Zuid-Franse Languedoc-Roussillon. Het is dé thuisbasis van welgeteld 58 druivenrassen. Pays d’Oc IGP wijnen staan bekend om aromatische, intens fruitige wijnen gemaakt van één druif, makkelijk te herkennen en begrijpelijk voor iedereen. Hiervan zijn Merlot voor rode wijn, Chardonnay voor witte wijn en Grenache Noir voor rosé de meest aangeplante druivenrassen in de Pays d’Oc IGP wijngaarden. De wijnen worden geprezen om hun uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding.

Trend: groeiend aandeel biologische wijnen
Het grootste aandeel biologische wijnen van heel Frankrijk tref je binnen de Pays d’Oc IGP classificatie. Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol: de toewijding en het groeiende bewustzijn van de wijnmakers heeft ervoor gezorgd dat maar liefst 12% van alle Pays d’Oc IGP wijnen biologisch gecertificeerd is. Ten opzichte van 2017 is de productie van biologische Pays d’Oc IGP wijnen inmiddels met meer dan 50% gestegen. In 2024 verwacht men een productie van 620.000 miljoen hectoliter, wat gelijk staat aan 83 miljoen flessen wijn.

Meedoen met de winactie
De lijst met wijnen binnen jouw smaakprofiel is oneindig en daarom nemen we jou graag mee op ontdekkingstocht. Koop een fles Pays d’Oc IGP wijn in een van de geselecteerde winkels (bewaar de bon), scan de QR-code op de nekhanger en doe mee! Benieuwd naar de biologische wijnen van Pays d’Oc IGP? Kies dan een fles met groene nekhanger. Via de store locator op Pays D’Oc kun je de geselecteerde wijnwinkels en webshops vinden.

Een onvergetelijk Wildpluk-diner bij Plantage Rococo
In het licht van de duurzame trend binnen de Pays d’Oc IGP-classificatie mogen vijf gelukkige winnaars met twee personen deelnemen aan een exclusief Wildpluk-diner bij restaurant Plantage Rococo in Velsen-Zuid (onder de rook van Amsterdam) op donderdag 25 juli. Trek vooraf met wildplukexpert Katja Wezel van Wilderlust de natuur van het landgoed in om ingrediënten voor het diner bij elkaar te scoren. Ontdek en ervaar hoe de wildgeplukte ingrediënten matchen met de aroma’s van de veelzijdige Pays d’Oc IGP wijnen. Na de wandeling word je volledig in de watten gelegd met een heerlijk 5-gangen menu waar de wildgeplukte ingrediënten in verwerkt zijn. Wijnprofessional en sterrensommelier Gerlinde Polak (voorheen restaurant Flicka*, restaurant Monarh*) licht het bijpassende wijnarrangement van biologische Pays d’Oc IGP wijnen toe.

De hoofdprijs: compleet verzorgde Pays d’Oc IGP wijnreis
De ultieme winnaar krijgt een compleet verzorgde, driedaagse Pays d’Oc IGP wijnreis naar Languedoc-Roussillon voor twee personen. Deze reis wordt twee keer weggegeven: aan een consument én aan een wijnwinkeleigenaar. We zullen bevlogen wijnmakers bezoeken, ontelbare wijnen proeven en op mooie plekken dineren. Dat het een onvergetelijke wijnreis wordt staat vast!

Over Pays d’Oc IGP
Het officiële wijnkwaliteitslabel Pays d’Oc IGP (Indication Géographique Protégée) beslaat 50% van de wijngaarden in Languedoc-Roussillon en is marktleider in de export van Franse wijnen. Ruim 13.000 wijnproducenten brengen hier, in een wijngebied van 120.000 hectare gelegen tussen zee en bergen, hun creativiteit en vakmanschap tot uitdrukking. De veelzijdige bodemsoorten van de regio, samen met het gematigd mediterraan klimaat en de diversiteit aan druivensoorten bieden veel kansen en ruimte om grenzen te verleggen. Dit trekt een nieuwe generatie visionaire wijnmakers aan. Met gevoel voor de markt brengen zij frisse perspectieven en gedurfde smaken naar elke fles. Kwaliteit gegarandeerd want elke wijn wordt eerst geproefd door een testpanel voordat deze het Pays d’Oc IGP certificaat ontvangt.
¬

 


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl