Wine Event

Wine Event in Der Aa Kerk in Groningen

 

snaak 2Wijnliefhebbers komen aan hun trekken tijdens het Wine Event dat Jos Beeres Wijnkoperij zaterdag 28 en zondag 29 mei in Der Aa Kerk in Groningen organiseert. De belangrijkste wijnhuizen uit een groot aantal landen hebben hun medewerking toegezegd. Onder het motto ‘wijn is voor iedereen’ wil Beeres een groot publiek kennis maken met alle aspecten van het leren kennen en nuttigen van wijn. Eigenaren Wietze en Anouschka Snaak van Jos Beeres hebben er bewust voor gekozen meer over de productie en de kennis van wijn voor het voetlicht te brengen.

 

Daarnaast is er natuurlijk genoeg – en in allerlei prijsklassen – te proeven. Wijnpublicist Cuno van ‘t Hoff is beide dagen aanwezig om informatie te geven.

Jos Beeres Wijnkoperij pakt uit

‘Wijnhuizen uit de belangrijkste wijngebieden komen naar Groningen. We hebben producenten uit bijvoorbeeld de  Elzas, Argentinië, Nieuw Zeeland, Frankrijk en Zuid Afrika. Toen huizen hebben inmiddels hun komst bevestigd. Het Nederlands Wijninstituut verzorgt masterclasses met docenten Dick Schievels en Anita Koerts’, legt Snaak uit.

 

Naast de vele wijnen brengt Beeres een aantal producenten van streekproducten naar Der Aa Kerk. Asperges en aardbeien zijn er beide dagen van Meinardi, een bedrijf dat al vanaf 1992 aan de rand van het Oldambt deze heerlijkheden teelt. Later zijn daar de aardbeien bijgekomen. Boerenslak, een escargots-kwekerij uit Zuidbroek en de Oldehoofster Kaasboerderij sluiten aan. ‘We zijn blij met de deelname van de streekgebonden bedrijven met bijzondere producten van hoge kwaliteit. Dat maakt het Wine Event tot een gebeurtenis die voor iedereen aantrekkelijk is. Daarnaast valt er veel te leren tijdens de workshops en de lezingen van Cuni van ‘t Hoff. Iedereen die een beetje interesse voor wijn heeft maar graag meer wil weten en leren kan niet zonder het Wine Event’, is de overtuiging van Snaak.

 

De toegangsprijs voor het Wine Event is 15 euro per persoon. Kaarten zijn te bestellen via de website http://www.wineeventgroningen.nl/. Het evenement is op zaterdag 28 mei van 15.00 tot 21.30 uur en op zondag 29 mei van 12.00 tot 18.00 uur. Kinderopvang is op de tweede dag in de kerk geregeld. Inschrijving voor de workshops kan ook via de website.

 

 


Rubriek(en):
Archief

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl