11e Wine Professional van start
Begin januari is het Horecatijd in Amsterdam. De Horecava én nog belangrijker voor diegene die in de wijn werkt: de Wine Professional. Deze beurs stelt wijn én spijs centraal met diverse masterclasses waar topchefs van Nederland aan meewerken. De aftrapdag maandag ging eerder open dan normaal voor de vakhandel, wat een prettige spreiding van het publiek over de dag gaf. Wijnen uit Limburg waren voor het eerst prominent aanwezig op de beurs. En: lancering van champagnes voor de Nederlandse markt zoals H.Blin en Castelnau.
Ook nieuw is het Importeurs Wijntheater, met ruim 20 sessies over druivenrassen, regio’s, landen, terroirs en stijlen. Het Vinodrome, een proefruimte met een selectie betaalbare wijnen tot 10 euro, biedt dit jaar gelegenheid om op eigen tempo te proeven . Een andere noviteit is het Proefschrift Wijnpodium voor de kleinere wijnspecialisten.
Kaviaar uit Eindhoven
Met producten uit meer dan zeventig landen is Wine Professional 2013 internationaal georiënteerd. Ruim honderd klassieke, trendsettende en innovatieve exposanten laten hun assortiment met de beste culinaire producten en mooiste wijnen en spirits proeven en ervaren. Zo was er bijvoorbeeld bijzondere gekweekte kaviaar uit Eindhoven, Anna genaamd: romig en zacht.
Naast duizenden wijnen, champagne, sake, port en sherry is er ook een zeer grote verscheidenheid aan vlees en vis, charcuterie, water, olijfolie, kaviaar, brood, kaas, koffie, patisserie, zilverwerk, serviezen, tafellinnen, koksbuizen, culinaire boeken, glaswerk en decanteerkaraffen en informatie over WSET cursussen. Tot en woensdag 9 januari 18.00 uur is de Wine Professional 2013 geopend.