2e dag WP 2013

Wine Professional 2013: dag twee

 

wp20132 014Op de tweede dag van de vakbeurs Wine Professional spannende creaties van  Jonnie Boer met begeleiding van wijn en sherry. Minstens even spannend zijn de gerechten die Chris Naylor  van Vermeer bereidde  bij de levendige, minerale  en karaktervolle wijnen uit Istrië, Kroatië,  van Benvenuti  en Kabola. Vermeer hanteert het adagium dat de wijnen zich maar moeten aanpassen aan het eten en dat lukte meer dan goed. Te lang nauwelijks zichtbaar geweest op de Nederlandse markt, want of te duur of te weinig beschikbaar: Californische wijn.

wp20132 009kl

Gelukkig neemt het aantal betaalbare kwaliteitswijnen anno 2013 toe. Proefschrift selecteerde de mooiste witte en rode exemplaren en Dick Middelweerd en René Tabbers  van De Treeswijkhoeve) bedachten enige voortreffelijke combinaties.

Clos Fantine in de Languedoc produceert pure wijnen met een warm palet, zwoel fruit en een kruidige ondertoon. Florien Kleine Snuverink van Café Schiller levert samen met de eigenaresse van dit huis commentaar bij verschillende jaargangen en Marko Karelse  van Villa la Ruche en Ingmar Ipema van Restaurant Fris  verzorgden bijpassende gerechten. Meer Languedoc in het speciale programma Ma vie…mes vignes: negen vrouwelijke wijnmakers,de ‘Vinifilles’ verwoordden hun ideeën.

 

 

wp20132 012kl

 House of Caviar

Het House of Caviar presenteerde zoals vanouds, als één van de oudste standhouders van de Wine Professional, hun producten. Het was kortom weer een memorabele dag. Nog één dag te gaan!

 

 

 

 

Charlotte van Zummeren


Rubriek(en):
Archief

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl