Wine Professional 2016 dag 1

Diamond Awards & dag 1 Wine Professional

Op zondag 10 januari vond de officiële opening plaats van de 14e editie van Wine Professional en werden de jaarlijkse Diamond Awards uitgereikt. De prestigieuze awards gingen dit jaar naar Tom Krooswijk managing director van Hotel de l’Europe Amsterdam, René Koelman en Latif Elmessoussi van Bourgondisch Lifestyle in Beverwijk, Björn en Johan Monard van Ad Bibendum in Hasselt.

De awards, ontworpen door juwelier Lyppens, werden uitgereikt door Jan van Lissum, directeur van The Wine & Food Association en de Gastronomische Groote Club, en Jan-Sebastian van Lissum, directeur Wine Professional. De prestigieuze Diamond Awards worden jaarlijks toegekend aan personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt met betrekking tot de Nederlandse gastronomie. Ruim honderd genodigden woonden de feestelijke ceremonie in Hotel de l’Europe bij. Peter van Houtert, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Wijnhandelaren, ontving uit handen van Jan van Lissum het eerste exemplaar van de Proefschrift Jaargids Wijn 2016. Veel van de wijnen van het Proefschrift Wijnconcours die in deze gids zijn opgenomen, zijn te proeven tijdens Wine Professional, 11 t/m 13 januari in de RAI Amsterdam.

De officiële opening van Wine Professional 2016 werd verricht door de Ambassadeur van Armenië, mevrouw Dzyunik Aghajanian; dit in verband met het feit dat dit jaar voor het eerst vijf Armeense wijnproducenten aanwezig zijn op de vakbeurs.

De eerste dag van de Wine Professional ging voortvarend van start, het was druk op de beurs. Vanuit het Station Rai liep het publiek in grote colonnes in de richting van de Rai. Een groot gedeelte ging uiteraard naar de Horecava, een niet onaanzienlijk kleiner deel liep door naar de WP. Vojacek gaf met Chateau Neercanne een wijn|spijs lunch, dit was één van de vele activiteiten op de beurs. Restaurant bij Jef, Restaurant Bord’eau, restaurant ’t Nonnetje en restaurant Bordewijk gaven op deze maandag ook acte de presence.


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl