Wine Professional 2016

De tweede dag van de 14e editie van de Wine professional ging weer voortvarend van start. Diverse chefs van restaurants van naam en faam stonden op locatie achter de stoof. O.a. restaurant Bolenius, restaurant HanTing en De Bokkedoornas waren ter plekke. Jonathan Zandbergen van restaurant Merlet verzorgde twee aardse gerechten bij de Chinon wijnen van Domaine Joguet. Eigenaresse Anne-Charlotte Genet en Xavier Kat van de trotse importeur – Okhuysen werkt al sinds 1970 met deze wijnen – gaven uitleg.

Chinon is een streek met gevarieerd terroir en Joguet heeft 35 hectares verspreid over verschillende terroirs. Dit leidt tot een range van gevarieerde Chinons. De Cru’s hebben een aardsheid en diepgang die je niet snel tegenkomt. De Varennes du Grand Clos 2012, Clos du Chène Verte 2012 en Clos de la Dioterie 2012 zijn prachtige producten vol diepgang, lengte en complexiteit. Ook Jan van Lissum is weg van dit huis. Bij Okhuysen staan vier wijnen in de webwinkel, bij de proeverij waren er meer. Ongetwijfeld meegenomen door Anne-Charlotte Genet, wat een prachtwijnen.

Voortschrijdend door de gangen stuiten we nog op Janna Rijpma die de stand versterkte van Bulgaarse wijnen. Even verderop gaf Jeroen Dorenstouter een klein privé college over de mooie Chablis wijnen van Laroche. Tegenwoordig zwaait de oud-wijnmaker van Chapoutier Gregory Viennois daar de scepter en om te beginnen is daarmee de kurk terug op de cru’s. De instapper of wel werkpaard St. Martin 2014 maakt een mens altijd blij. Daarna werd van de Premier Cru Les Vaudevey nog een 2008 in het glas geschonken. Nog steeds veel fruit én zachter. 2004 had helaas kurk, maar Dorenstrouter had nog een lieu-dit achter de hand. De Veille Voye 2014. Vergist op hout en daarna stainless steel. In beperkte oplage verkrijgbaar en loepzuiver. Het was weer een mooie dag in de Rai.


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl