WSET nieuwe gediplomeerden

WSET gediplomeerden

 

SybilleAcht nieuwe geslaagden is de oogst van de Diploma Course in Nederland en België in 2013. De Diploma Course is de hoogste wijnopleiding in de Benelux en wordt verzorgd door de Wine & Spirit Education Trust, WSET. Winewise verzorgt deze opleiding vanuit België en is internationaal erkend. De geslaagden: Robby Koreman, Jonas De Maere, Elizma Myburgh, Robby Koreman, Jonas De Maere, Elizma Myburgh,Ria Ramdjan, Peter Smits, Jos Timmermans, Tjaarda Waisvisz en Jan Wouters.

Het totaal aantal geslaagden in de Benelux ligt daarmee nu in totaal op 59. De drie nieuwe Weinakademikers zijn Toon Lenkens, Roeland Verbist en Dirk-Antoon Samyn . Hiermee komt het aantal Weinakademikers in de Benelux uit op 19 personen.

De geslaagden uit Nederland in het kort:

Peter Smits heeft een eigen importbedrijf van Italiaanse wijn: Eck en Maurick in Kortenhoef. Eck en Maurick bestaat al bijna 30 jaar en levert aan particulieren, horeca en bedrijven. Als expert op het gebied van Italiaanse wijn was Peter Smits op zoek naar een opleiding die zijn algemene wijnkennis kon verbreden en verdiepen. De Diploma Course heeft dat gedaan. In eerste instantie door het hoge niveau van de docenten, in tweede instantie ook door het hoge niveau van de andere studenten. De Diploma Course is de leukste en meest leerzame opleiding die hij ooit gedaan heeft.

Jos Timmermans werkt als Senior Business Manager bij de KPN en is nog van de allereerste lichting van de Diploma Course. Naar zijn mening is de Diploma Course echt een opleiding die er toe doet in de wijnwereld en die zwaar is vanwege de zelfstudie. Daarnaast is vooral het systematisch proeven een discipline die moet worden aangeleerd .

Tjaarda Waisvisz is reeds 15 jaar eigenaar van Waisvisz Wijnen. Wijnproeverijen, wijneducatie en wijnimport behoren hierbij tot de belangrijkste werkzaamheden. Daarnaast is hij sinds kort gestart met Winepromotion.nl; een bedrijf dat het vergroten van naamsbekendheid van wijnenstreken en wijnbedrijven in Nederland tot doel heeft. Zijn mening over de Diploma Course: “Het is een zware, maar zeer goede opleiding, waar alle facetten van de wijnwereld in detail aanbod komen. Een opleiding die ik veel eerder had moeten doen. Een aanrader voor iedereen die actief is in wijnsector.”

Ria Ramdjan, adviseert als freelance wijn marketingconsultant met het in de markt zetten van wijnen door onderscheidende concepten te bedenken en te implementeren. Bijvoorbeeld door wijn aan kunst en cultuur te koppelen. Hierdoor wil Ria niet alleen kennis over een wijn overdragen maar helpt zij de consument te genieten van wijn. Daarnaast staat ze graag op de winkelvloer om de consument direct te adviseren bij de keuze voor een wijn. Als ‘educated wine drinker’ doceert en schrijft Ria over wijn en alles wat ermee samenhangt. Haar mening over de Diploma Course: “De WSET Diploma via Winewise is een enorme uitdaging! Je wordt uitgedaagd om je kennis over en ervaring met wijn en spirits enorm te verdiepen en te verbreden. Tegelijk wordt van je verwacht dat je durft te spelen met de kennis die je beheerst, een standpunt inneemt en onderbouwt.

De geslaagden uit België in het kort:

Jonas De Maere is zaakvoerder van Belgian Wines. Belgian Wines is gespecialiseerd in de verkoop, distributie en promotie van Belgische wijnen. Belgian Wines heeft een winkel in Melsele en werkt met restaurants in heel België. De wijnen kunnen ook online besteld worden via de webshop: www.belgianwines.com.

Zijn mening over de Diploma Course: ‘Voor mij was de diploma course de ideale manier om op een gestructureerde manier te leren over wijnen van over heel de wereld. De cursus is van hoog niveau waarbij discipline verwacht wordt van de cursist om zelf op zoek te gaan naar informatie en intensief te proeven. De lessen die door WineWise worden aangeboden fungeren als kapstok, de invulling doe je zelf. Naast het vele lees en opzoek werk is het ook aan te raden om regelmatig op locatie te gaan en wijnregio’s te ontdekken. Ik heb immers geleerd dat je het best onthoudt wat je met je eigen ogen hebt gezien. De internationale erkenning van het diploma zorgt er ook voor dat je competenties wereldwijd worden erkend. Voor mij heeft het diploma ervoor gezorgd dat ik werd uitgenodigd voor belangrijke wijnevenementen, onder andere in Oekraïne en China.‘

Jan Wouters, is zaakvoerder van Vision on Wine. Zijn bedrijf importeert wijn en verkoop deze hoofdzakelijk aan particulieren. Wijndegustaties aan huis zijn het paradepaardje.
Over de Diploma Course zegt hij: “Het is een opleiding waar ik veel geleerd heb over wijn in het algemeen. De cursus is diepgaand op alle vlakken. De proeftechniek wordt sterk verbeterd en ook de lessen over versterkte wijnen en distillaten zijn interessant!”

Elizma Myburgh is eigenaar van R99 Wine Consulting, een bedrijf dat zij opstartte in 2006 in Brussel, maar nu verder gaat in Kaapstad, Zuid-Afrika. Haar doel is consumenten bewust te maken over wijn en hun kennis te vergroten. Dit doet zij door het organiseren van wijncursussen, workshops, wijnproeverijen en wijnreizen in Zuid-Afrika. Daarnaast start zij in maart als General Manager voor PIWOSA (Premium Independent Wineries of South Africa), een organisatie van top wijnhuizen die tot doel heeft Zuid Afrika wereldwijd te promoten als een premium wijn producerend land. Haar mening over de Diploma Course: “Een SUPER cursus, heel veel werk en slapeloze nachten, maar zo de moeiten waard!”

Robby Koreman, werkt als freelance consultant in de financiële sector. Zijn deelname aan de diploma course is het gevolg van een uit de hand gelopen fascinatie voor wijn. Het curriculum biedt een erg compleet beeld van de wereld van wijn en spirits met een praktische insteek. De cursus structuur waarbij telkens een andere Master of Wine een specifieke regio belicht tijdens een lesdag zorgt voor veel afwisseling en was uitermate geschikt om contacten te leggen met een boeiende groep van individuen en gevestigde professionals in de sector. De focus op de zakenkant van de wijnwereld die de WSET diploma course typeert, gaf me vervolgens een aanknooppunt naar mijn dagelijkse bezigheden op kantoor dat ik erg kon appreciëren.

WSET Diploma Course:

De Diploma Course is de hoogste en zwaarste opleiding op wijngebied in de Benelux, die algemeen gezien wordt als de vooropleiding voor Master of Wine. Het is een Engelstalige opleiding, waarbij uitsluitend les wordt gegeven door Masters of Wine en Proffesor Dr. Monika Christmann. Voor geslaagden van de Diploma Course is er twee jaar geleden een extra niveau toegevoegd. Zij krijgen de mogelijkheid een dissertatie te schrijven, waarna zij bij goed gevolg, de titel Weinakademiker (WA)mogen dragen. De Benelux Diploma Course wordt verzorgd door Sybille Troubleyn WA van WineWise en wordt in Meerle, net onder Breda, gegeven.

De 3 nieuwe Weinakademikers in het kort:

Toon Lenkens is eigenaar van het bedrijf Lenkenswijn(webshop) uit Nijmegen. Lenkenswijn houdt zich bezig met proeverijen, advies en het verkopen van kwaliteitswijnen uit de gehele wereld. Daarnaast werkt Toon Lenskens parttime bij een GGZ instelling als stafmedewerker op het gebied van kwaliteit. Zijn Weinakademiker dissertatie gaat over: “Comeback or Downfall of Sherry? The Sherry Consumption in the Netherlands.”

Roeland Verbist is zowel in als buiten de wijnwereld werkzaam. Als advocaat heeft hij zijn eigen kantoor aan huis en daarnaast is hij als freelance wine educator werkzaam voor de klanten van Licata Vini, de grootste Belgische importeur van Italiaanse wijnen. Tot slot is hij als freelance wine consultant werkzaam voor diverse klanten. Hij is gespecialiseerd in twee wijnlanden: Italië en Zuid-Afrika. Zijn Weinakademiker dissertatie gaat over: “Syrah in Tuscany: will this David become a Goliath?”

Dirk-Antoon Samyn is momenteel werkzaam als consultant, met specialiteit aankoop en herstructureringen voor Belgische import- en distributiebedrijven. Daarnaast is hij docent bij het Eigentijds Vlaams Wijninstituut en volgt de opleiding Master of Wine. Zijn Weinakademiker dissertatie gaat over: ‘Is there a future for (another?) Belgian Quality Sparkling Wine?’

www.winewise.be

bron: persbericht


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl