Truffeldiner in De Compagnon

De Guldehandsteeg ligt midden in de Wallen in hartje Amsterdam. Hier organiseren de eigenaars Bert en Sara van Buschbach jaarlijks een truffeldiner voor de pers. De fine de fleur van de vaderlandse gastronomische en wijnpers maakte hun opwachting: Harold Hamersma, Ronald Hoeben, Onno Kleijn, Iens Boswijk en het Stan Huijgensjournaal om er maar een paar te noemen. Free-lance PR-dame Laurien Vest begeleidt met veel plezier deze traditie.

Chefkok Bert kookte een fantastisch zeven gangen diner. ‘Wij doen dit altijd in februari omdat dan de rijpheid van de wintertruffel op z’n best is’. Vanwege een lactose intolerantie kookt hij nu z’n desserts al met geiten- en sojamelk, maar het is de bedoeling dat alle gerechten lactosevrij worden. Echtgenote en sommelier Sara serveerde de wijnen erbij. Belangeloos ter beschikking gesteld door resp. Cavad’Or, De Bruijn Wijnkopers, Smaragd Wijnen, Avintage, De Coninck Wines, Paul Herman, Olaf Kerstens en Bourgonidsch lifestyle.

Het was truffel wat de klok sloeg, in het geval van de snoekbaars gevacumeerd erin getrokken dan wel in losse plakjes bij de zwezerik, aangemaakt bij de entrecôte en als toef op de lepel bij de vacherin. Het tussengerecht van schuim was een losgeknopt aardappelpureetje met uiteraard truffel. Voor een schuim redelijk zwaar, maar er valt altijd wel iets te zeuren. De gerechtjes waren namelijk tiptop en daar viel niets op af te dingen.

Het bal der wijnen werd geopend met een Champagne van Michel Marcoult, gevolgd door een Langhe Bianco van Ballarin 2012 van chardonnay, favorita en pinot nero. Een mooie, ronde, zwoele wijn. Bij de kabeljauw een Weisse Reben Pitnauer Burgenland 2012 geserveerd in Magnum, een 100 % houtgelagerde chardonnay. Knisperend. De spätburgunder Gretzmaier Baden 2005 bleek stevig, aards en stallerig. De daarop volgende Barolo van Eugenio Bocchino 2005, geserveerd in karaf, was voor zijn leeftijd onwaarschijnlijk goed op dronk. De Soleil Blanc de Lauyrige Côtes de Rouissillon 2012 gaf een krachtig tegenspel bi de Vacharin.
De wijn-spijs combinaties waren uitzonderlijk goed geslaagd. Dit mag je ook verwachten van een echtpaar dat een kwaliteitswijnkelder heeft van hier tot Tokyo. Al met al een superavond in een pareltje van een restaurant midden op de Wallen.

www.decompagnon.nl


Rubriek(en):
Culinair

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl