Zaterdag 16 oktober | 2e Nacht van de Wijn in Utrecht

Voor veel mensen is wijn nog steeds een beetje moeilijk en vragen we vaak uit gemak naar een chardonneetje. Om je kennis van wijn in 1 avond bij te spijkeren kom je wijn proeven op de Nacht van de Wijn. Zaterdag 16 oktober is het zover, voor de tweede keer barst dit vrolijke, gezellige en leerzame wijnfeest wederom los in de Central Studio’s in Utrecht. Op deze avond maak je kennis met de smaken en kenmerken van de bekende druivenrassen, maar doe je ook nieuwe druif-ontdekkingen uit opkomende wijngebieden. Tijdens de Nacht van de Wijn die duurt van drie tot twaalf uur staat namelijk de druif centraal. Ook wordt er tijdens de Nacht van de Wijn De populairste druif van Nederland bekend gemaakt.

Tien redenen waarom jij als wijnliefhebber dit festival niet mag missen:

  1. Proef meer dan 250 wijnen van de beste wijnwinkels & importeurs van Nederland.
  2. Het allergrootste deel van deze wijnen zijn slechts 1 muntje per proefglas. Zo proef jij jezelf een weg door de wondere wereld van wijn.
  3. Zorg dat je bij de uitreiking bent van de ‘populairste druif van Nederland’, stemmen kan via Nacht van de Wijn
  4. Snuffel tussen de enorme vinyl collectie, kies jouw plaatje, overhandig deze aan de DJ en dans de nacht tegemoet.
  5. Proef wijnen blind, neem deel aan verschillende masterclasses, ontdek de meest heerlijke hapjes, test je reukorgaan en maak kans op verschillende prijzen.
  6. Zin in een héél weekend feest? Op vrijdag wordt er een officiële pre-party georganiseerd: Dé Utrechtse Vrijmibo! Met een bijzonder dansbare line-up, heerlijk streetfood en een grote wijnbar gehost door Meisjes van de Wijn.
  7. Ontdek biologische, vegan en duurzame wijnen die vanaf nu beschikbaar zijn bij flitsservice Gorillas.
  8. Laat je meeslepen door de bijzondere verhalen achter de wijnen, verteld door de wijnboeren zelf.
  9. Jezelf echt compleet in de watten leggen? Op zaterdagmiddag wordt er een lunch georganiseerd waarbij de wijnmaker van Maison Champy uit de Bourgogne jou zijn eigen wijnen inschenkt. Ontdek de prachtige wijnen uit o.a. Meursault en Pommard terwijl je geniet van een fantastische lunch. Deze lunch wordt bereid door SVH Meesterkok en voormalig sterrenchef Jeroen Robberegt, werkzaam bij high end cateraar Famous Flavours. De laatste kaarten zijn nu beschikbaar.
  10. Sluit de avond met een goed gevulde goodiebag van Gorillas.

Mocht je nog geen kaartje voor deze geweldige avond(en) hebben bemachtigd klik dan hier

De Nacht van de Wijn vindt plaats op 16 oktober in de Central Studio’s in Utrecht en duurt van 15:00 uur tot 24:00 uur. We staan natuurlijk allemaal te springen om weer bij elkaar te komen maar wel middels de richtlijnen van de overheid omtrent Corona. Geen toegang onder 18 jaar.


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl