13 – 15 feb Wine Paris & Vinexpo | Ook spirits en ambachtelijke dranken

De komende editie van de Wine Paris & Vinexpo Paris, die van 13 t/m 15 februari 2023 plaatsvindt in Parijs, wijdt een speciale hal aan gedistilleerde en ambachtelijke dranken onder de naam Be Spirits, met een uitgebreider programma dan ooit.

Nieuw dit jaar: Be Spirits krijgt een eigen hal om meer ruimte te geven aan sterke dranken van alle achtergronden, van ambachtelijke distilleerderijen tot internationale topmerken, en om professionals te informeren over trends in de sector. Het nieuwe format wordt vergezeld door een verandering in openingstijden, die beter aansluiten bij de wensen en behoeften van deze community, namelijk van 10.00 tot 20.00 uur. Een nieuw forum, genaamd het Craft Pavilion, zal worden gewijd aan de komende generatie, met jonge producenten van sterke dranken, Ready to Drink’s, alcoholvrije dranken, ciders en bieren, waardoor ze hun producten kunnen promoten in een bijzondere internationale setting. Genoemd mogen worden de gin en pastis van de Distillerie de l’Ort, biologisch geproduceerd door een broer en zus uit de Périgord regio; rum specialiteiten van K’ribean Cocktail-Taleya, van een familiebedrijf in Guadeloupe; Gin met lavendel-accenten door de distilleerderij Le Vadrouilleur-Maison LC 1901 uit de Haute Provence; en het ambachtelijke aperitief Vylmer Apéritifs, eveneens geproduceerd in de Provence en geïnspireerd door de jaren ‘50.

BE SPIRITS, EEN EVENEMENT BINNEN HET EVENEMENT
In 2023 worden sterke dranken, ambachtelijke en alcoholvrije dranken nog belangrijker met 20% extra vloeroppervlak in vergelijking met de 2022-editie van de beurs; 44% zijn nieuwe exposanten. Naast de vele Franse exposanten zal de internationale aanwezigheid zeer sterk zijn met de terugkeer van België, Canada, de Verenigde Staten, IJsland, Italië, Japan, Roemenië, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Naast hen staan Oezbekistan, Tsjechië en Vietnam als nieuwkomers op de beurs in 2023.

BE SPIRITS, EEN EVENEMENT GERICHT OP ONTDEKKINGEN
27 categorieën sterke dranken zullen vertegenwoordigd zijn: dranken op basis van anijs, Armagnac, Cachaça, Calvados, Cognac, Crème Likeuren, Brandies, Gin, Mezcal, Ready to Drink’s, Rum, Rum infusies, Sake, alcoholvrij, Tequila, Tonic, Vermouth, Wodka en Whisky… als ook nieuwe alcoholische dranken zoals absint, likeuren, bitters, Pisco (de nationale drank van Peru), Hard Tea en Shochu (Japans gedistilleerd), samen met ciders en (speciaal)bieren.

In de Be Spirits-hal zijn ook alcoholvrije dranken te vinden, variërend van mousserende wijnen, gedistilleerd, bier en mixdrankjes, waarmee het aanbod wordt verruimd in reactie op de marktvraag.

EXPOSANTEN UIT DE HELE WERELD
Onder de internationale deelnemers op de beurs zijn o.a. whisky, rum en wodka uit Canada met Notaboo, sake en shochu uit Japan met de Japan Sake and Shochu Makers Association en de Ready to Drink’s van de Amerikaanse Slim Chillers. Frans gedistilleerd zal uiteraard ook ruimschoots aanwezig zijn met de aanwezigheid van o.a. het National Armagnac Marketing Bureau, cognac van Château Montifaud, ambachtelijke crèmelikeuren van La Mentheuse en Whisky van La Distillerie Warenghem met zijn Whisky Armorik.

Trouwe exposanten zijn onder andere het Consorzio di Tutela della Doc Prosecco, Anivin de France, Armagnac Castarede, Armagnac Veuve Goudoulin, BBC Vins et Spiritueux, Calvados Christian Drouin, Château de Saint Aubin, Cognac Dobbe, Maison Dolin, Drouet et Fils, Cognac François Voyer, Cognac Prince Hubert de Polignac, Dartilongue et Fils Armagnac, Delors Frères, Distillerie des Moisans, Distillerie Merlet, Distillerie de la Seine, Distillerie Jean-Paul Mette, Distillerie Longueteau, Domaine familial Louis Dupont, Eyland Spirits, Fire&Ice Beverages AG, Hardy Cognac, Hawkins Distribution, Jacoulot, Kaskad Diffusion, Les Bienheureux, Le Club des Marques, Les Jardins de l’Orbrie / So Jennie, Maison de la Mirabelle – Distillerie de Rozelieures, Maison Ferroni , Maison Peyrat, Michel Couvreur Scotch Whiskies LTD, Plus Oultre Distillery, Tesseron Cognac, Terre de Légende – Bruant Distribution, Tennessee Distilling en Vinet Delpech.

Nieuwe exposanten zijn o.a. Arspirits, Armagnacs van Château de Lacquy, Black Mountain, Cognac Paul Giraud et Fils, JNPR, Distillerie de l’Ort, Distillerie Castan, Distillerie Miclo, Distillerie des Menhirs, Domaine de Coquerel, Dunrobin Distilleries, Groupe Geloso/Broue Alliance, Kratochvilovci, K’Ribean Cocktail / Taleya, Gaec du Clos de la Pommeraye, Godet Frères Cognac, Vignobles du Hour, Notaboo Corp, Famille Laudet / Domaine de Laballe, Maison Gelas, Saka Spirits, Slim Chillers, Spirignac, Shogga, Spiritique, Spiribam, Square Box / L’arrange Français en Univers Drink.

EEN ON! EVENEMENTENPROGRAMMA VOL CREATIVITEIT
Als onderdeel van de ON!-evenementenprogramma van de beurs, wordt ook in de Be Spirits hal een groot aantal events en proeverijen georganiseerd in een nieuwe ruimte genaamd Speakeasy, een knipoog naar de illegale ‘speak softly’-bars van de Roaring Twenties. De ‘Speakeasy by Wine Paris &Vinexpo 2023’ zal een ondernemende benadering hebben van trendy onderwerpen in de wereld van sterke drank en mixologie, in een gezellige en ontspannen sfeer.
De ‘Battle of the Mixologists’, een nieuw evenement, zal de meest creatieve personen uit de sector samenbrengen. Speakeasy zal ook de locatie zijn voor masterclasses, conferenties en paneldiscussies gewijd aan nieuwe trends en uitdagingen in de wereldwijde markt voor gedistilleerde dranken. De line-up bestaat al uit:
• een masterclass over Brandy samengesteld door Lucien Bernard,
• een masterclass ‘Spirits’ door de WSET,
• een ‘Sowine’ conferentie georganiseerd door Marie Mascré, ‘Z (voor zebra?): jongere generaties en hun relatie met wijnen en gedistilleerde dranken’,
• en masterclasses van de Japan Sake en Shochu Association.

De FEVS (French Federation of Wine & Spirits Exporters) zal ook cijfers over de Franse wijn- en gedistilleerde drankenexport onthullen tijdens haar jaarlijkse persconferentie op dinsdag 14 februari om 10 uur in het LET’S SPEAK WINE!-forum.

 DE INFINITE BAR
Een van de favoriete attracties op Be Spirits is de enorme, 40 meter lange Infinite Bar, een brandpunt in de Be Spirits-hal en het punt waar zaken en inspiratie samenkomen. In 2023 verwelkomt het Europese, Parijse en Franse bars om de ongelooflijke creativiteit van de beste mixologen of opkomende persoonlijkheden in de bartenderscene te laten zien.

 

 


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl