16 – 24 oktober | Noorbeek op de kaart

In de herfstvakantie organiseren Patriek Doelen van wijnrestaurant Mes Amis en Christophe de Warrimont van SnoepGroen dagelijks een fine dining lunch of diner op basis van lokale Limburgse producten. De producten komen voor 80% uit Noorbeek (Zuid-Limburg). De twee Limburgse ondernemers, en vrienden, bundelen hun bedrijven, kennis en kracht om gasten producten uit eigen streek te laten proeven. Ook tonen zij tijdens dit event welke producten nog meer verbouwd kunnen worden in Zuid-Limburg. Het event zal plaatsvinden op Hoeve de Peul in Noorbeek van 16 tot en met 24 oktober.

Noorbeek op de kaart

Tijdens Noorbeek op de Kaart proeven de gasten van al het lekkers dat het dorp Noorbeek en haar omgeving te bieden heeft op hoeve de Peul. Met lokale wijnen, Limburgse streekproducten, Noorbeekse delicatessen en de typische Zuid-Limburgse gastvrijheid brengen Patriek en Christophe het potentieel van Limburg op je bord.  Een week lang zal het gastronomisch event garant staan voor het delen van kennis, en proeven, van lokale producten. Tijdens deze week kan de gast kiezen uit een 4-gangen lunch of een 5-gangen diner, traditioneel of volledig plantaardig, met bijpassende wijnen of non-alcoholische dranken.

Christophe de Warrimont, 10e generatie Hoeve de Peul te Noorbeek; “Opgroeiende op de hoeve ervoer ik dagelijks de energie en het vakmanschap van boeren en producenten uit de omgeving. Ik kijk er naar uit om de gasten te mogen ontvangen op onze familiehoeve en ze de hele avond mee te nemen in een reis door lokale smaken en verhalen. Hopelijk inspireren we onze gasten om kwaliteitsproducten te blijven groeien, produceren en bestellen in en rondom Noorbeek.

Samenwerking: samen verandering brengen in de Limburgse voedselproductie en -cultuur

Patriek en Christophe kennen elkaar van de Hoge Hotelschool Maastricht en hebben nog regelmatig contact. Tijdens een van hun gesprekken bleek dat ze met hetzelfde onderwerp bezig waren: de lokale voedselproductie. Door de aardappelcrisis van 2020, veroorzaakt door de lockdown, is Patriek gaan nadenken over hoe hij een verandering in de productlevering aan restaurants teweeg kan brengen. Tegelijkertijd was Christophe zijn bedrijf ‘SnoepGroen’ aan het opstarten. SnoepGroen maakt lekkernijen op basis van lokale en plantaardige producten.  Het een leidde tot het ander en zodoende werd het idee ‘Noorbeek op de Kaart” geboren.

Patriek Doelen, patron cuisinier van wijnrestaurant Mes Amis Maastricht; “Ik mis diversiteit in het aanbod van Limburgse kwaliteitsproducten. Als patron cuisinier werk ik namelijk het liefste met deze producten in de keuken. Met dit event wil ik iedereen graag tonen welke fantastische producten er al zijn, maar vooral wat er nog meer mogelijk is aan het verbouwen van voedsel in onze streek. Eten én kennis delen, dat is mijn doel van dit event.


Rubriek(en):
Culinair
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl