Tweede Best Burger Benelux competitie | BBB Maastricht

Wie maakt de beste meat based en plant based burger van de Benelux 2021? Tien hamburgertitanen geven op dinsdag 12 oktober antwoord op deze vraag tijdens BBB Maastricht. In een zinderende finale gooien zij hun genialiteit en creativiteit in de strijd tijdens de Best Burger Benelux Battle die BBB Maastricht organiseert in samenwerking met LA Streetfood.

Het niveau is ongekend hoog belooft Bart Mentink van LA Streetfood. In 2020 bliezen tien finalisten de vakjury omver met hun creaties tijdens de eerste editie van The Best Burger Benelux competitie; een jaar later ligt de lat nog hoger. Samen met BBB Maastricht selecteerde LA Streetfood tien topkandidaten uit Nederland en België. Mentink: ‘De populariteit van de burger is groot en groeit nog steeds. Bijna ieder horecabedrijf geeft er wel zijn eigen signatuur en draai aan. Je ziet talloze varianten voorbijkomen, de één nog smaakvoller, ingenieuzer en mooier dan de ander. Je gelooft soms je eigen zintuigen niet.’

In de categorie Plant Based burger gaan Freshman uit Deventer met de Happy Breakkie Burger, Ay papi/KROK uit Genk met de Viva las Vegan, So Cal kitchen uit Wevelgem met de Melrose Pepper en Eetcafé San Blas uit Schin op Geul met de Rode bietenburger de strijd aan met de winnaar van vorig jaar: Vitam BOVAG uit Bunnik. Roland en Audrey Biermans hopen met hun Return of the champs de jury opnieuw in vuur en vlam te zetten.

Ook in de categorie Meat Based komt de winnaar van vorig jaar in actie. Mitch Kramer van Ter Marsch & Co wil met de The Holy Moly Burger het succes van vorig jaar evenaren. Alex Bar & Kitchen uit Maarssen met de Pastrami Burger, Smoak uit Tervuren met Smokeburger ‘De Flandrien’, De Daltons uit Voorthuizen met de Golden Crew Burger en Eetcafé De Rooie Reiger uit Vianen met de Burger De Rooie Reiger gaan hem dit jaar het vuur aan de schenen leggen.
De deelnemers krijgen een half uur de tijd om zes dezelfde hamburgers uit te serveren aan de prestigieuze vakjury en tien minuten om hun burger te pitchen. De vakjury bestaat uit voorzitter Pierre Wind, Servais Tielman van Beluga Loves You, Robin Bravenboer van Seve Rotterdam, Restaurant Three en Kiiro Wijnhaven, Thomas Memurlin van The Huggy’s Bar en Herman Hell van Hell’s Kitchen. Zij gaan de burgers beoordelen op samenspel van smaken, creativiteit, uitstraling, keuze van ingrediënten en presentatie. Naast eeuwige roem en publiciteit bestaat het prijzenpakket uit een grote gouden LA trofee, € 750 aan LA Streetfood producten, een verzorgde reis en luxe overnachting op het Ballymaloe Estate in Cork, twee keer HorecaLAB/Saro apparatuur à € 1000,-, een pallet nachos chips en Chef Works bedrijfskleding voor chef en souschef.

De categorie Plant Based gaat op 12 oktober om 12.00 uur van start en de categorie Meat Based begint om 15.30 uur.

Bart Mentink heeft zin in BBB Maastricht 11 t/m 13 oktober:. ‘Geweldig om iedereen weer fysiek te ontmoeten. Samen proeven, beleven, netwerken en inspiratie opdoen. Drie dagen lang. Dát is BBB Maastricht.’ Horecaprofessionals kunnen gratis hun bezoek aan BBB Maastricht registreren via BBB Maastricht


Rubriek(en):
Culinair
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl