4 sommeliers uit Zimbabwe

Afgelopen maandagavond bij wijnbar Solo Vino in Scheveningen ontvingen de eigenaars Damiano en Belinda d’Alba een gemêleerd gezelschap om kennis te maken met vier sommeliers uit Zimbabwe. Het echtpaar deed dit in samenwerking met de wijnproducenten Azienda Agricola Cogno en Fontanabianca. Fred Nijhuis praatte de avond aan elkaar.

Het team uit Zimbabwe was in Europe omdat zij voor de eerste keer hebben deelgenomen aan het 2017 World Blind Tasting Championship in Bourgondië. Zimbabwe is niet echt een wijnland en dat geen de heren ook toe. Hoewel er overigens inmiddels wel een paar wineries zijn volgens hen. Hun werkzame leven is nu in Zuid-Afrika.

Hun deelname aan het WK is mogelijk gemaakt door de steun van de Engelse wijnrecensent Jancis Robinson en beroemd sommelier Jean Vincent Ridon. Jancis startte een Just Giving crowdfunding actie om het team naar Frankrijk te krijgen. Damiano en Belinda ondersteunden dit initiatief en verzorgen tevens de verlenging naar Nederland. Het was een inspirerende avond met vier ontzettend aardige kerels. Alle vier werken ze in Zuid-Afrika, zijn opgeleid door de WSET en zeker één is nu een Cape Wine Master student. Zoals Belinda d’Alba zei ‘het zijn vier mensen die hun droom hebben nagejaagd én het is gelukt. Dat vinden we zo mooi.’ Een Britse cameraploeg volgde het gezelschap op de voet voor een televisieprogramma. De sommeliers maakten met iedereen een praatje zodat het ook gewoon een gezellige avond was. Het echtpaar d’Alba heeft naast dit kwaliteitsrestaurant nog zo’n dertien zaken in Den Haag en Scheveningen en omstreken. Ze kunnen hierdoor ook ruimschoots wijnen inkopen. Op deze avond werden er wijnen geschonken van Cogno en Fontanabianca. Een Arneis, een Barbaresco en een Barolo. De heren zongen nog een Afrikaans lied waarna de avond werd afgesloten een bespeler van een contrabas. Leuke heren, een aardig echtpaar, een goed restaurant, mooie wijnen en een memorabele avond!

 

ChvZ


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl