De Siciliaanse producent Pellegrino heeft weer een nieuwe wijnloot aan de stam: Cardilla. Betaalbare wijnen met het typische Siciliaanse karakter. Sicilië is de op een na grootste wijnbouwregio van Italië. De invloed van de zee op het klimaat is uiteraard sterk. Het vraagt om druiven die, ondanks de hitte, wijnen met goede zuren kunnen opleveren. In de wijnregio’s rondom de stad Marsala groeien al honderden jaren de belangrijkste Siciliaanse druiven: nero d’avola, frappato, grillo, inzolia, catarratto en zibibbo.
In het westen van Sicilië, rondom Marsala in de provincie Trapani, liggen dus vele wijngaarden. Het landschap is er glooiend en landelijk. Een genot om naar te kijken. Het is bio-divers met veel landbouw, afgewisseld met onbedorven natuur en wijngaarden. De zomers zijn er heet en zonnig, de winters mild en de lucht blauw. Voor wijnboeren een schitterende omgeving om te werken.
Hier ligt Cardilla op enkele kilometers van de zee in een bio-divers gebied met wijngaarden, olijf- en citrusbomen. De familie Pellegrino heeft zes wijnen speciaal naar dit stuk grond genoemd. Een serie wijnen met lokale en inheemse druivensoorten met op het label ouderwetse gebruiksvoorwerpen als een oude wijnpers, een ploeg, een ezel die men vroeger in de wijngaarden gebruikte als lastdier. Ook een fiets, van oudsher het vervoermiddel van de wijnboeren door de wijngaarden.
De wijnen:
Cardilla Grillo: De grillo is onlosmakelijk verbonden met Sicilië. Het is een kruising tussen de zibibbo en de catarratto. Je vindt hem veel rondom Trapani. Het is een druif die goed tegen zowel hitte als droogte, perfect voor Sicilië dus. De Cardilla Grillo is een elegante witte wijn met wit fruit als appel en peer, citrus en sinaasappelbloesem. De smaak is fris, zacht en aromatisch. Perfecte borrelwijn, ook heerlijk bij de lunch of visgerechten.
Cardilla Frappato: De frappato hoort ook bij Sicilië. Frappato betekent fruitig in het lokale dialect en dat is precies de juiste omschrijving voor de wijn. Cardillo Frappato is een elegante en fruitige wijn met kersen, aardbeien en aardse tonen. De frappato is gekoeld op z’n best.
Cardilla Nero d’Avola: De nero d’avola hoort bij Sicilië als espresso bij Italië. Nero d’avola kan goed tegen zon en hitte. De Cardillo nero d’avola heeft een intense en complexe smaak met rood fruit en kersen. Een aangenaam frisse en zachte wijn. Een allemansvriend die bij menig gerecht op zijn plaats is.
ChvZ
Voor verkoopadressen in de buurt even een mailtje naar info@monnik-dranken.nl
De consumentenadviesprijs is acht Euro, de prijs in de winkel kan hiervan afwijken.