De Kromme Dissel | Al jaren aan de top

In 2024 kreeg restaurant De Kromme Dissel in Heelsum een Michelinster, nr. 53 op een rij was dit. Al sinds 1951 heeft dit restaurant een ster, dat is ongekend. Om het aanbod van de Kromme Dissel uit te bouwen, is het restaurant uitgebreid met een zonnige tuinkamer en zijn er nieuwe luxe suites geopend in het naastgelegen Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland, waarvan De Kromme Dissel onderdeel uitmaakt.  Om dit heuglijke feit te vieren zijn er journalisten uitgenodigd om eens te komen dineren en e.e.a. mee te maken.

Gasten kunnen namelijk genieten van dineren, overnachten én ontbijten op sterrenniveau. Chef Tonny Berentsen: “Met de introductie van De Kromme Dissel Suites én de uitbreiding met de zonnige Tuinkamer waar gasten genieten van een 5-gangenontbijt, wordt de culinaire beleving nog completer gemaakt. Deze uitbreiding past perfect bij het gevoel dat we onze gasten willen geven; verzorgd worden in luxe en comfort, in een prachtige omgeving.

Restaurant De Kromme Dissel is gevestigd in een karakteristieke Saksische boerderij in Heelsum. Onder leiding van chef Tonny Berentsen worden traditionele smaken op creatieve wijze verzorgd met gebruik van seizoensgebonden en lokale ingrediënten.

Ondergetekende ging er eind november heen. De ontvangst is in het Fletcher hotel, maar de host komt van het restaurant en de suites zijn ook in dat gedeelte. De check-in is bij het restaurant, op termijn is voorzien is een aparte deur zodat de gast zich direct kan melden bij de Kromme Dissel. Als je een drankje wilt drinken, kan dat in het café van de Fletcher. Maar het diner, overnachten en ontbijt zijn bij De Kromme Dissel.

De host geeft een rondleiding, doet de turndown service in de suite en verzorgt het ontbijt ochtends. De 18 luxe suites zijn ontworpen met oog voor detail, luxe en comfort. Denk aan hoogwaardige meubels, een warme en eigentijdse afwerking en culinaire verrassingen zoals lekkernijen van het restaurant in een goodiebag en kunst geïnspireerd op de geschiedenis van De Kromme Dissel.

Het restaurant heeft een tuinkamer erbij gekregen en daar wordt het vijfgangen ontbijt geserveerd. Het diner is in het restaurant. Tijdens het diner zorgt sommelier Ronnie Brouwer, die leiding geeft aan de servicebrigade, voor bijpassende wijnen.

Ronnie Brouwer is een grote naam in culinair Nederland. Hij is niet alleen een perfecte gastheer, maar wint ook nog eens wijnproefwedstrijden. Bij die wedstrijden doen altijd de beste proevers van het land mee, en als je dan wint dan ben je echt de beste. Als er iemand verstand van wijn heeft, is hij dat wel. De hele avond brengt hij bijpassende wijnen naar de tafel van ondergetekende. Omdat we elkaar kennen, kunnen we er ook over sparren. Enige tijd geleden volgde deze wijnjournalist de sommelieropleiding aan de Academie voor Gastronomie en Ronnie Brouwer was toen daaraan verbonden als sommelier.

In de Kromme Dissel is Ronnie helemaal thuis. Bij Fletcher denk je niet zo snel aan top culinaire ervaringen, bij de Kromme Dissel is dat toch echt wel zo. Het eten, de logistiek en gastenafhandeling zijn nog meer twee sterren dan een ster. Bij een ster ligt de focus meestal vooral op de cuisine, bij twee sterren komt er meer bij kijken. Bij De Kromme Dissel is alles top. Op het bord verscheen amuse met Stolwijker kaas, hamachi, zonnevis, snoekbaars, kwartel, hert en dessert. Prachtig opgemaakt, soms met twee bordjes per gang. Over de wijnen daarbij konden we een aardige boom opzetten. Een Gavi, een Trimbach pinot gris, een Masia chardonnay van Marimar en een sherry bij de kwartel. Zeer goed gekozen, een kwartel heeft met de saus een rijk mondgevoel en een Fino met Amontillado kan daar goed mee pairen. Bij het dessert verraste Ronnie met een Dumai sake, goed uitgekozen.

Tevreden en voldaan trekken we ons terug in de suite, de volgende dag kan vanaf negen uur ontbeten worden in de tuinkamer. Er zijn vijf gangen met warme en koude gerechtjes. Als er iets te zeuren valt, is dat het feit dat er geen versgeperste jus d’orange is en dat sommige kleine broodjes duidelijk te koud uit de koelkast komen. Verder is het allemaal perfect.

Naast het culinaire aanbod biedt De Kromme Dissel nu ook moderne vergadermogelijkheden. De nieuwe boardroom, gelegen naast het restaurant, biedt ruimte voor bijeenkomsten tot 16 personen. De ruimte is uitgerust met de nieuwste multimediafaciliteiten en is geschikt voor zowel fysieke als online vergaderingen. Tijdens de vergaderdag kan er op allerlei momenten naar wens culinair genoten worden, niets is te gek.

Zou Winebusiness.nl De Kromme Dissel aanraden? Jazeker! Het is ten eerste prachtig gelegen in de Veluwe, de kamers zijn ruim en luxe en het diner en bijpassende wijnen zijn perfect. Het is ook nog eens heel handig dat je stijlvol kunt blijven overnachten.

Doen dus! Arrangement Kromme Dissel

 

Charlotte van Zummeren

 

 

 

 

 


Rubriek(en):
Culinair

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl