Albert Heijn | Rustenberg wijn uit Stellenbosch

Rustenberg is prachtig gelegen tegen de Simonsberg in Stellenbosch. Eigenaar Simon Barlow wil met zijn wijnen niet anders dan de top bereiken en dat lukt aardig. Journalisten en wijnschrijvers zijn zeer lovend over de wijnen van Rustenberg. Het is allemaal niet in een vloek en een zucht tot stand gekomen. In de vallei en op de hellingen van de Simonsberg ligt een miljoenen jaren oud terroir van graniet en zandsteen, zeer geschikt voor de wijnbouw. Niet voor niets groeien er al sinds 1682 wijnstokken op het terrein.

Op het Rustenberg wijn estate staan kenmerkende 17e eeuwse Kaapse huizen. Deze panden worden nog steeds gebruikt. In de oude koeienstal kan tegenwoordig wijn worden geproefd. Sinds 1941 is Rustenberg in handen van de Barlows: deze familie maakt dus al meer dan 70 jaar fantastische wijnen op dit chique landgoed. Het landgoed is met haar prachtige tuinen een favoriete plek voor wandelaar en bezoekers. En je kunt er ook nog wijn proeven.

Sommige wijnen van Rustenberg zijn vernoemd naar belangrijke personen in de geschiedenis van de winery . De John X Merrimen – een vorige eigenaar – is zo’n naam. Dit is een typische Bordeaux-wijn met een lange afdronk: subtiel en soepel.  Volgens wijnmaker Simon Barlow proef je in deze wijn de kracht van het terroir uit Stellenbosch. Rustenberg Shiraz Cabernet Sauvignon Merlot is een heerlijke, houtgerijpte wijn met fruit, licht kruidig en zacht. Lekker om zo te drinken, als avondwijn, en een perfecte eetwijn.

Albert Heijn heeft deze twee wijnen van Rustenberg in het assortiment:

Rustenberg Shiraz Cabernet Sauvignon Merlot: Rustenberg SCM voor € 7,99

Rustenberg John x Merrimen:  Rustenberg Merriman voor € 12,99

Dit zijn warme gloedvolle wijnen voor het najaar. Rustenberg maakt ook nog een sauvignon blanc en chardonnay, ook beiden niet te versmaden.

 

ChvZ


Rubriek(en):
Wijn

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl