Amstelveense Yu Woah voor de 2e maal wereldkampioen

Shao Ting Hu van het Amstelveense restaurant Yu Woah op het Kostverlorenhof is voor de tweede maal gouden medaille winnaar van de World Association of Chinese Cuisine. Vier jaar geleden won hij zijn eerste titel. Na een zware voorselectie heeft de Landelijke Federatie van Chinese Organisaties in Nederland onder leiding van Meester-kok Yeh Chen Yu, 2 teams van Chinese chefs uitgezonden naar het van 16 tot 19 november 2012 in Singapore gehouden 7e wereldkampioenschap voor Chinese Cuisine.

Tijdens deze Wereldkampioenschappen, ook wel de Chinese Olympische kookkampioenschappen genoemd, zijn elke vier jaar gouden, zilveren of bronzen medailles en predicaten te behalen. De te behalen predicaten zijn te vergelijken met een Michelin ster. Dit wereldkampioenschap is een van de meest prestigieuze in de Aziatische restaurantwereld.

Het wereldkampioenschap wordt georganiseerd door de World Association of Chinese Cuisine, waarbij verschillende organisaties, partners en professionals samenwerken met het doel de topchefs van de Aziatische keuken zo goed mogelijk te positioneren op de internationale markt.

Er deden 53 teams mee, met in totaal 212 chefs uit Azië, Europa en de Verenigde Staten. Uit Europa deden de volgende landen mee: Nederland, België en Spanje.

De deelnemers werden door een jury, bestaande uit 17 internationale juryleden, beoordeeld op finesse, vaardigheid, creativiteit, smaak, vakkennis en uiterlijke presentatie van de gerechten.

Tijdens dit wereldkampioenschap voor Chinese kookkunst moesten de deelnemende teams, elk bestaande uit 4 chefs, in 3½ uur twee complete menu’s van elk 6 gangen bereiden. Elk menu bestond uit een amuse, hoofdgerechten zoals soep, zee- en schaaldieren, vlees, diverse soorten groenten en een dessert.

De Nederlandse chefs hebben, verdeeld over twee teams, 8 gouden medailles in de wacht gesleept. De Nederlandse teams bestonden uit de volgende deelnemers:

Team 1:

Zhang Hu van restaurant Alexander te Leiden (teamleider).
Shao Ting Hu van restaurant Yu Woah te Amstelveen.
Shao Lin Hu van restaurant Chi Ling te IJmuiden.
Hai Yue Lui van restaurant Kota Radja te Beetsterzwaag

Team 2:

Kuai Sheng Wang van restaurant Tzong Don te Oosterwolde (teamleider).
Yuan Liang Wang van restaurant de Chinese Muur te Arnhem.
Xiao Guang Lin van restaurant Dragon Garden te Arnhem.
Chien Wen Chen van restaurant Oriental 128 Amsterdam

Bron: persbericht

Foto’s: Topkok Shao Ting Hu en zijn zoon Jason Hu


Rubriek(en):
Culinair

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl